Köztisztviselők napja a megyeházán – 11 dolgozó vehetett át elismerést
Fotó: Szarka Lajos

Tíz dolgozó kapott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért Díjat a köztisztviselők és kormánytisztviselők napján. Ebben az évben első alkalommal egy különleges elismerést is átadtak, dr. Szabó Tünde megyei tiszti főorvos kormánymegbízotti írásbeli dicséretet kapott a veszélyhelyzet idején végzett munkájáért.

Július elsején a közszolgálat valamennyi részén dolgozókat ünnepeljük, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal szerdán köszönte meg az elmúlt év és főleg az elmúlt hónapok munkáját. A köz szolgálata az egyik legnevesebb hivatás, az itt dolgozók számára a legfontosabb érték és a legnagyobb elismerés az állampolgárok irányából érkező bizalom – közölte Román István kormánymegbízott. A megyeházán öt köz- és öt kormánytisztviselő kapott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Közigazgatásáért Díjat szerda délután. Idén első alkalommal egy kormánymegbízotti írásbeli elismerést is átadtak, dr. Szabó Tünde megyei tiszti főorvosnak a veszélyhelyzet idején végzett munkájáért.

Két szféra együttműködése

„A koronavírus-járvány egy olyan helyzet volt, amikor a közszolgálatban és az egészségügyben dolgozók nagyon szoros kapcsolatban kellett, hogy végezzék a munkájukat, hogy minél hamarabb túl tudjunk lenni ezen az első hullámon. Nyilvánvalóan az életet átalakította nagyon sok tekintetben, ugyanúgy, mint ahogy az állampolgároknak alkalmazkodniuk kellett, ugyanúgy a közszolgálatnak is alkalmazkodnia kellett. Azt gondolom, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ez a munka sikerrel zajlott az önkormányzatok részéről, olyan fajta túlkapásokra, amelyekről az ország számos pontjáról hallhattunk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ilyenek nem fordultak elő, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal is a maga részéről, az élet különböző területein a kollégáink mindent megtettek azért, hogy minél kevesebb veszteséggel tudjuk túlélni ezeket a hónapokat, amelyeket magunk mögött hagytunk” – mondta Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott.

18. ünnepség

A köztisztviselők a veszélyhelyzet alatt is dolgoztak, helytálltak a nehéz hónapokban, most pedig többek között segítik a vállalkozások talpon maradását, illetve a munka nélkül maradt megyebelieket. Ebben az évben már 18. alkalommal szerveztek ünnepséget a köztisztviselők és kormánytisztviselők napján, július elsején a megyeházán, ahol az elhangzott köszönet a díjazottakon túl természetesen minden köz- és kormánytisztviselőnek is szólt.