Közmeghallgatás a közgyűlés után

Első napirendként a jelenlévők meghallgathatták Petró Árpád, a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának tájékoztatóját a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásával kapcsolatos változásokról, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtés igénybevételének új rendjéről.

Ezután a Nyíregyházán élők tehették fel kérdéseiket. Szó esett Kőlapos fejlesztéseiről, Nyíregyházához tartozásáról, a Felhő, valamint a Csemete utcán élők panaszkodtak a megnövekedett gépkocsiforgalomra. Többen kiemelték a már több éve zajló útfelújítási program sikereit, néhány helyről pedig a járdák felületének javításában kérték a polgármester segítségét. Egy nyugdíjas egyesület vezetője a tagság nevében megköszönte, hogy a kondiparkok tervezésekor gondoltak erre a korosztályra is, valamint üdvözölte az idén indult Szépkorúak Akadémiája programsorozatot is, egyben kérte, vizsgálja meg a városvezető a folytatás lehetőségét. Volt, aki azt hangsúlyozta, mennyire szép lett a város, virágos Nyíregyháza, s ez az idelátogatók véleménye is.

További képekért kattintson a fotóra!

Többen problémaként vetették fel a hétvégéken felbukkanó, leginkább fiatal randalírozókat, főként a Búza tér és a Bethlen Gábor utca környékére panaszkodtak a városlakók. A város vezetői jelezték, kiemelten foglalkoznak ezzel, minden hétvégén együtt razziáznak majd a rendőrök és a polgárőrök, de a város más szervei is figyelnek azokra a helyekre, ahonnan a panaszok érkeznek. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a szülők felelőssége is komoly ebben a témában – zárta a közmeghallgatást a polgármester.