Közlekedésrendészeti fokozott ellenőrzés Nyíregyházán
Fotó: police.hu

A rendőrök számos esetben szankcionáltak szabályszegőket, és egy járművezetővel szemben az alkoholos befolyásoltság gyanúja is felmerült.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Készenléti Rendőrség Nyírbátori Határvadász Bevetési Osztálya munkatársai fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak 2021. július 7-én a megyeszékhelyen. Az akció elsődleges célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és az egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt biztonsági öv használatának elmulasztása, tilos jelzés figyelmen kívül hagyása, elsőbbség meg nem adása, záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, gyalogosok elsőbbségére vonatkozó szabályok megszegése, valamint egyéb közlekedési szabálysértések elkövetése miatt összesen 38 esetben intézkedtek, és szabtak ki bírságot, vagy éltek a feljelentés, illetve a figyelmeztetés lehetőségével. Az intézkedés alá vont járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egy gépkocsivezető esetében merült fel az alkoholos befolyásoltság gyanúja. Két járművezető engedély nélkül vezetett gépjárművet, ezért a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek velük szemben, egyiküket őrizetbe is vették. 

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök használata pedig életet menthet.

...hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu