Közlekedésrendészeti ellenőrzés az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködő hatóságaival az M3-as autópálya megyei szakaszán 2022. október 11-én. A szabolcsi rendőrök a közlekedőket a Kálmánházi pihenőhelyre terelték ki, ahol ellenőrizték a járművezetők és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát is. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

Az ellenőrzésben részt vettek, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt, a Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal, a Magyar Közút Nzrt, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A rendőrök kisebb súlyú közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 4 esetben figyelmeztetést alkalmaztak, 17 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és egy fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 17 esetben közigazgatási hatósági bírságot szabtak ki, valamint további 2 esetben kezdeményeztek közigazgatási eljárást útdíjfizetés elmulasztása miatt.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közúti balesetek megelőzése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

… hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu