Közlekedésbiztonsági ellenőrzés Nyíregyházán: a jövőben is számíthatunk ellenőrzésekre

A közlekedők a közúti balesetek számának csökkentése érdekében a közeljövőben is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály munkatársaival fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartott 2021. március 18-án a megyeszékhelyen. Az elsődleges cél a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas, vagy bódult állapotú, a gyorshajtó, és egyéb közlekedési szabályszegést elkövető járművezetők kiszűrése volt.

Az összehangolt rendőri ellenőrzés alatt a kézben tartott mobiltelefon használata miatt 2, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása miatt 1, a STOP tábla figyelmen kívül hagyása miatt 7, a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 5 járművezetővel szemben intézkedtek, és szabtak ki a rendőrök bírságot. Három járművezetővel szemben azért kellett intézkedni, mert nem biztosítottak elsőbbséget a kijelölt átkelőhelyen közlekedő gyalogosnak. Több esetben alkalmaztak kisebb fokú szabályszegés elkövetése miatt figyelmeztetést, vagy helyszíni bírságot. Szabálysértési eljárást 11 esetben kezdeményeztek. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek, és ezúttal egyetlen gépkocsivezető sem bizonyult ittasnak.  

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek! Ne feledjék, megfelelő körültekintéssel, és a sebesség helyes megválasztásával a közúti tragédiák megelőzhetők.

hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu