Közlekedésbiztonsági ellenőrzés - Közel 300 járművezetőt ellenőriztek
Közlekedésbiztonsági ellenőrzés

Augusztus elején finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai Nyíregyházán. A rendőrök két helyszínen közel 300 járművezetőt ellenőriztek, akik közül öten bizonyultak ittasnak.

A rendszeres ellenőrzések ellenére még mindig akadnak felelőtlen járművezetők, akik úgy gondolják, hogy egy pár pohár alkoholos ital elfogyasztása után még vezethetnek. A jelenleg hatályos jogszabályok szerint viszont már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is jogsértés! A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai augusztus elején finn módszeres ittasság-ellenőrzést hajtottak végre Nyíregyházán. A rendőrök két helyszínen közel 300 járművezetőt ellenőriztek, akik közül öten bizonyultak ittasnak.

 

Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függően három járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást, míg két járművezetővel szemben büntetőeljárást indítottak. Különös veszélynek tette ki saját gyermeke életét is az az eljárás alá vont személy, akinél az ellenőrzés alkalmával bűncselekményi értékhatárt majdnem elérő ittasságot állapítottak meg az intézkedő rendőrök, és volt két olyan járművezető is, akik hivatásszerűen, munkájuk alapján napi szinten vezetnek. A rendőrök felhívják a járművezetők figyelmét, hogy aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, nemcsak a saját, hanem más közlekedő, valamint az utasai életét is veszélyezteti. Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést! Mindemellett az ittas járművezető akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat, ami akár a megélhetését is kockáztatja. Felelőtlen döntésükkel másokat ne sodorjanak veszélybe! Kérik, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be! Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!