Közlekedés a nyíregyházi kórházban
Nehezebb parkolásra számítsanak azok, akik a Jósa András Oktatókórházba látogatnak a napokban. Az intézményben zajló beruházások nyomán augusztus végéig újabb utakat aszfaltoznak, valamint megkezdik egy kétszintes parkolóház építését is.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban zajló folyamatos fejlesztések részeként újulnak meg az épületkomplexum körüli útfelületek és parkírozók. Szombattól néhány napig aszfaltmarási munkálatok kezdődnek a kórház Nagyvárad utcai teherportájával szemben. Jövő héttől az intézeti gyógyszertárral párhuzamos út aszfaltmarási munkálataival folytatódik a projekt, amely érinti a sürgősségi épület előtti útszakaszt a tömbkórház épületéig. Ezen a területen érdemes körültekintőbben közlekedni, hiszen a kiálló közműfedlapok balesetveszélyt és kárt is okozhatnak az autókban. Augusztus közepétől megkezdődnek az aszfaltozási munkálatok is, a megjelenő nagyméretű gépek miatt néhány napig csak szigorú szabályozás mellett lehet majd behajtani a kórház területére.

További képekért kattintson a fotóra!

A volt gyermekgyógyászat helyén most még kerítéssel elzárt területet látunk. A projekt részeként ide hamarosan kétszintes, több mint 350 gépjármű befogadására alkalmas parkolóház épül. A tervek szerint augusztus 20-át követően a Sebészeti tömb mellett kialakított közúton már megnyílhat a közlekedés. A jelenleg parkolóként funkcionáló területet a beruházás végéig, várhatóan augusztus utolsó hetéig fenntartják, azután pedig az új parkolóház része lesz.

Mivel a munkálatok szinte az egész kórház területét érintik, ezért a kivitelezők az esetleges kellemetlenségekért az autósok megértését és türelmét kérik. Felhívják továbbá a figyelmüket arra is, hogy a felújítás alatt körültekintőbben közlekedjenek.

Piszár Tünde

(Fotó: Kohut Árpád)