Közeleg a II. félévi adóbefizetési határidő
Fotó: Illusztráció

Dr. Kása Brigitta közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket a közelgő határidővel kapcsolatos tudnivalókról.

A helyi adózásban már megszokott szeptemberi fizetési határidő közeleg, amelyet segítendő, a Polgármesteri Hivatal Adóosztálya már kiküldte azt a több mint 23.000 darab értesítést az adózóknak., amely a folyószámla egyenlegüket tartalmazza a 2021. augusztus 13. napjáig beérkezett befizetések figyelembevételével. Az értesítőben feltüntetésre került az adózó elmaradt tartozása és a 2021. II. félévre esedékes helyi adók (második félévi építményadó, helyi iparűzési adó előleg második részlete). A 2021. II. félévre esedékes adók befizetési határideje szeptember 15-e, eddig az időpontig fizethető meg pótlékmentesen az esedékes helyi adó.

Az adó megfizethető az Elektronikus Önkormányzati Portálon keresztül elektronikusan, pénzforgalmi számláról átutalással, továbbá a magánszemélyek továbbra is fizethetnek az értesítőhöz csatolt csekken. A kizárólag magánszemélyek részére küldött csekk ún. ICsekk applikációval is biztosít fizetési lehetőséget, mivel QR kódot tartalmaz, így a fizetés egyszerűbben, postai sorban állás nélkül megtörténhet.

Az adóhatóság felhívja adózói figyelmét arra, hogy a fizetési határidő betartására érdemes odafigyelni, mivel a fizetési határidő után késedelmi pótlékot kell felszámítani, illetve nem fizetés esetén végrehajtási eljárást is kezdeményezhet az adóhatóság a tartozókkal szemben.

Az Adóosztály kéri az adózók együttműködését és a fizetési határidők betartását, mivel Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata feladatainak ellátása szempontjából, valamint a város fejlődése, működőképessége megőrzése érdekében elengedhetetlenül fontos a beérkező adóbevétel. Az önkormányzat ezért már most is köszönetét fejezi ki a jogkövető adófizetőknek a határidőben történő teljesítésekért.

A Hivatal Adóosztálya felkészült az adózók fogadására az Ügyfélcentrum 29-30-31-es ablakainál.