Kóstolták már az idei ország tortáját? Nyíregyházi cukrászdákban is kapható!

Minden évben nagy várakozás előzi meg, hogy kiderüljön, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete melyik finomságot választja Magyarország tortájának. Idén15. alkalommal hirdették meg a versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Mint ismert, a győztes Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta-, Magyarország Cukormentes tortája pedig Füredi Krisztián cukrászmester „BESZTERCE RÓZSÁJA” lett.

 

NAPRAFORGÓ:

 

- Csokoládés, ropogós talpon, búzaliszt mentes, pirított napraforgó őrleménnyel készült felverten helyezkednek el a különböző textúrájú rétegek. A napraforgó, a csokoládé, a körte és a méz „szeretik egymást”, körbeérnek az ízek, melyeket a vilmoskörte pálinka még inkább kiemel - nyilatkozta korábban tortájáról a cukrászmester.

 

BESZTERCE RÓZSÁJA:

Az elegáns küllemű, harmonikus ízvilágú, hozzáadott cukor nélküli tortában a sárgabaracké a főszerep. A kiváló gyümölcs több rétegben, zselé és mousse formájában is megjelenik a textúrák között, sőt a piskótában is szerepel barackmagliszt formájában. Friss íze remekül passzol a dióval és az étcsokoládéval, a párosítás a tradicionális magyar süteményeket idézi.

 

Utánajártunk, Nyíregyházi cukrászdában is elérhető a Napraforgó, valamint a Beszterce Rózsája. Ezekből egy szelet 760 Ft-ba kerül, míg egy 16 szeletes torta 12.160 Ft-ba.