Kosárlabda mellett tanulás - Czinger Zoltán folyamatosan képzi magát

A kosárlabdások az edzések mellett a tanulásra is sok időt szentelnek. Nincs ez másképp a Hübner-Nyíregyháza BS játékosánál, Czinger Zoltánnál sem, aki az Edutus Egyetem kereskedelem és marketing szakán első éves hallgató.

- A mostani a második félévem. Ennek az egyetemnek van direkt hivatásos sportolóknak szóló programja, amiben kedvezményes tanrendben tanulhatnak a sportolók, és jogosultak ahhoz, hogy az előadásokon és szemináriumokon készülő videókihoz hozzáférjenek, ezzel elősegítve az otthoni tanulást. Minden előadást és szemináriumot az órarend szerint élőben közvetítenek. Van olyan tanár, aki otthonról, van aki az egyetem épületéből tartja az előadásokat. Nem vagyok hozzászokva, hogy 6-7 órákat üljek a gép előtt és tanuljak, de hamar belerázódtam, mert így legalább az összes előadáson és gyakorlaton részt tudok venni. Így kifejezetten jól esik, amikor egy – egy ilyen nap után késő délután ki tudok menni a szabadba futni, vagy edzeni a kosaras csapattársaimmal a Continental Aréna teraszán, persze szigorúan betartva az egészségügyi szabályokat. Természetesen a házimunka sem áll távol tőlem. Kikapcsolódásképpen szívesen porszivozók vagy elmosogatok, és után jöhet egy-egy jó könyv vagy sorozat – mesélte Czinger Zoltán. 

A kosarasok számára befejeződött az idény, a szövetség a félbeszakadt szezon után úgy döntött, nem lesz folytatás, így már a következő idényre készülnek a játékosok.