Kosarasok lepték el a Kossuth teret
Adidas Streetball Fesztivál Nyíregyházán.

A nyár kezdetének egyik legbiztosabb jele, hogy minden esztendőben ilyenkor kosarasok lepik el a Kossuth teret. Így volt ez szombaton is, amikor az Adidas Streetball Fesztivál második állomásaként Nyíregyházára érkezett a sorozat. Több kategóriában több mint kétszázan neveztek. 

– 58 csapat érkezett az idei fesztiválra, és jó időben, jó hangulatban zajlik a torna. Mi szervezőként reggel hattól itt vagyunk, állítottuk a palánkokat, rajzoltuk a pályákat, és látva azt a felszabadultságot, ahogy játszanak a fiatalok, megérte. Bizonyos kategóriákban persze a streetball már túllépett azon, hogy csak a szórakozásért űzzék a játékosok, a B-33 rövidesen akár olimpiai sportág is lehet, ezért a környező nagyvárosokból is érkeztek együttesek. Ez a fesztivál tökéletes arra, hogy lezárjuk az idei szezont –mondta Sitku Ernő főszervező.

A nap során számos kiegészítő program is szórakoztatta az érdeklődőket, így volt dobó- és zsákolóverseny is. Utóbbit a nyíregyházi Törköly Péter, a Sunshine-Nyikse játékosa nyerte. A csapatok közül a kategóriák győztesei a budapesti döntőbe jutottak.

Dankó L.