Kosaras felkészülés - Edzőmeccs a Vasas ellen, Baján kezdi a bajnokságot a Nyíregyháza

Készül a bajnoki rajtra a Hübner-Nyíregyháza BS. A férfi kosárlabda együttes keretében több változás is történt a nyári szünetben, és egy játékos még érkezhet. Az első edzőmeccset a Vasas ellen vívja a gárda. 

Megkezdődött a kosarasok számára a felkészülés újabb hete, és a labdás tréningek mellett erősítő edzések is szerepelnek a programban. A nyári szünetben több új játékos is csatlakozott a Hübner-Nyíregyháza BS keretéhez, akik jó benyomást is keltettek. Nem végleges még a csapat, egy légióst mindenképp szeretne szerződtetni a klub, és folyamatosan figyelik is a jelölteket. Ilyenkor viszont jellemzően még magasabbak az árak, így a szakvezetés szeretne olyan kosarast találni, aki ár/érték arányban megfelelő. 

- Nem szeretem elkapkodni a döntést, mivel egy légiós szerepelhet a „B” csoportban, így alaposan meg kell fontolnunk, melyik posztra, kit igazolunk. Igyekszünk olyan játékost találni akivel erősödik a keret, de megfizethető – mondta Sitku Ernő a Hübner-Nyíregyháza BS szakmai igazgatója. 

Az edzések monotonitását felkészülési találkozók törik meg. Az első augusztus 22-én lesz a Vasas ellen. 

- A Vasas megkeresett bennünket, hogy Debrecenben edzőtáboroznak, és mi lenne, ha játszanánk ellenük egy felkészülési találkozót. A mi programunkba ez beleillik, így mi is képet kaphatunk arról, hol tart a felkészülésünk – tette hozzá Siska János vezetőedző. 

A tervek szerint Szlovákiában, a Svit ellen játszik további edzőmeccseket a Blue Sharks, és a Salgótarján ellen is pályára lép az együttes. Az első bajnoki mérkőzésen szeptember 27-én a Baja lesz az ellenfél, idegenben.