Korszerűsítik a Központi Sterilizálót és az Infúziós Labor is megújul a kórházban

Folyamatosan zajlanak beruházások a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház területén. A Sóstói úti kórházban az út 1600 négyzetméteren új aszfalt burkolatot kap, épül a Jósa András Oktatókórház területén a két szintes, 5000 négyzetméter alapterületű, 361 férőhelyes parkolóház, ezen kívül korszerűsödik a Központi Sterilizáló eszközparkja. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ támogatásával közel 170 millió forint értékben szereztek be sterilizáló, műszermosogató berendezéseket. Ezek kevesebb energiafogyasztást igényelnek, így hozzájárulnak az intézmény zöld kórházzá válásához.

Nagyon fontos minden intézmény számára, különösképpen egy egészségügyi intézmény számára az, hogy milyen biztonsággal tudják az eszközeiket sterilizálni. Ez hozzátartozik a mindennapi betegellátáshoz, mind a betegágynál, mind a műtéti technikák tekintetében is nagyon lényeges, hogy milyen a műszerek biztonsága.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

Az Infúziós Laboratórium is megújult a Jósa András Oktatókórházban kívülről és belűről egyaránt, illetve hamarosan érkeznek az új labortechnikai eszközök is.

Konszolidációs pályázat keretében történt meg az Infúziós Laborunknak a külső felújítása. Ez szigetelést jelentett, nyílászáró cserét, tetőszigetelést és fedést. Saját erőből a belső felújításokat is elvégeztük és idén érkeznek az új gépek is. Itt lesz két sterilizáló, ami az infúziós üvegeknek a sterilizálását végzi el. Lesz új töltő és kupakoló gép, illetve új keverőedény.

– tette hozzá Tóth Imre, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója.

A fejlesztések egy része tavasszal, másik része nyár végére befejeződik.

 

Kanócz Rita