Korszerű tornaterem, épülő kézilabdapálya – Felújítások a Bem József Általános Iskolában

62 millió forintból megújult a tornaterem, az udvaron pedig kézilabdapálya épül a Bem József Általános Iskolában. Az önkormányzat minden lehetőséget és feltételt biztosít az intézmények számára, hogy modern körülmények között tudjanak testnevelésórákat és foglalkozásokat tartani, ezt mutatja az is, hogy 17 iskolai tornaterem újult meg az elmúlt hónapokban és már 14 Ovi-Sport Pálya is van Nyíregyházán.

640 diák használja napi szinten a tornatermet a Bemben, itt már évtizedekkel ezelőtt bevezették a napi szintű testnevelésórát. Játékos feladatok, számtalan eszköz és a megfelelő pedagógusnak is köszönhető, hogy többek között az emelt szintű testnevelés oktatásáról ismerik Nyíregyházán az iskolát.

Aki hallja a Bem nevét, az két dologgal köti össze, az emelt szintű angol nyelvoktatással és a sporttal. A mai napig nagyon fontos számunkra, hogy a gyerekek megszeressék a sportot. A szereteten van a hangsúly, hogy beépüljön a mindennapi életükbe a gyerekeknek, rendszeresen sportoljanak és mozogjanak, ebből pedig a sportszeretet egyenesen következik” – mondta dr. Baloghné Mester Éva, a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola intézményvezetője.

Korszerű tornaterem

Ehhez az infrastrukturális alap is biztosított, sőt, az elmúlt időszakban korszerűsítették is az intézmény tornatermét. A Bem József Általános Iskolában felújították a teljes küzdőteret, új LED-világítást építettek ki, kicserélték a tornatermi és a szertárajtókat, megújultak a bordásfalak és három öltöző is.

Intézményi felújítások

A városban számtalan közoktatási intézmény tornatermét korszerűsítették az elmúlt hónapokban, ehhez több pályázatra és különböző együttműködésekre volt szüksége az önkormányzatnak.

Minden pályán ott vagyunk annak érdekében, hogy az összes iskolát, óvodát felújítsuk. Ez nagyon sok feladat, de már nagyon sok minden megvalósult. Az óvodákban 14 Ovi-Sport Pálya van és 17 iskolai tornatermet felújítottunk. Ez egy új pálya itt, a Bemben, ilyen is van már több Nyíregyházán, valamint elkészült a műfüves pálya a Vasváriban, ami már az ötödik. Nehéz összeszámolni, de egy a lényeg, hogy minden lehetőséget és feltételt megtesz az önkormányzat a partnereinkkel együtt, tehát a tankerület, a különböző sportági szövetségek, TAO-s szövetségek segítségével, hogy itt, Nyíregyházán a gyerekek tudjanak mozogni, sportolni” – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

Egészséges gyerekek

A 62 millió forintos tornatermi beruházás mellett a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem-felújítási Programja keretében egy 22x42-es kézilabdapályát is épít az iskola udvarán.

Ez egy gyönyörű szép kézilabdapálya lesz, körülötte pedig egy 200 méteres rekortán futókört is építenek, így bármelyik sportágat ki tudja majd szolgálni. A testnevelő tanárokkal, edzőkkel már konzultáltam, nagyon örülnek a beruházásnak, hiszen ezek is segítik, hogy a gyerekek egészségesen éljenek, szeressék a testnevelésórákat. Különböző sportáganként szakembereink is vannak, akik sokat tesznek az utánpótlás-nevelés érdekében, kiválasztják a tehetséges gyerekeket” – mondta a bejárás után dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője.

Dr. Szabó Tünde azt is hozzátette, a támogatásoknak és az ehhez hasonló beruházásoknak is köszönhető, hogy Nyíregyháza egy sportos város.

Kapcsolódó galéria

Sportfejlesztések a Bem József Általános Iskolában