Laguta visszatér - Korosztályos világbajnok is érkezik a GP-kvalifikációra

Világ- és Európa-bajnok versenyző is rajthoz áll június 19-én a salakmotoros GP-kvalifikációs versenyen. 12 országból érkeznek motorosok. A Speedway Ring történetének ez lesz az egyik legrangosabb versenye. 

EB Challenge, U19-es EB-selejtező, MACEC Kupa, számos nemzetközi verseny. Az elmúlt években több rangos viadalt tartottak a Nagyhalász Speedway Ringen, június 19-én viszont régi álmuk teljesül, egy GP-kvalifikációs verseny házigazdája lehet a szabolcsi pálya.  12 országból érkeznek majd motorosok, Dániától Lengyelországig. Utóbbi nemzet színeit a szövetség információi szerint Pawel Przedpelski képviseli. Többszörös U21-es világ-és Európa-bajnok motoros, aki a lengyel bajnokságban is szerzett már érmet csapatával, de volt dobogós a dán és a svéd bajnokságban is. A nagyhalászi pályán is megmutathatja tudását, mivel itt remekül lehet előzni. Ki sem bizonyította ezt jobban, mint Grigorij Laguta. A többszörös orosz bajnok az EB Challenge során minden rajthelyről győzött, volt, hogy az utolsó helyről jött vissza, és nyerte meg futamát. Végül a döntőben is elsőként intették le. Június 19-én ő is újból rajthoz áll.  

- Már az egyenes is széles, de a kanyar úgy van kialakítva, hogy mind a belső, mind a külső ívről jól lehet előzni. Izgalmas versenyre van kilátás, remélhetőleg sok néző előtt. Olyan motorosok jönnek, akik már komoly rutinnal rendelkeznek nemzetközi szinten - mondta Albók József, a pálya tulajdonosa. 

Szintén számolni kell Patrick Hansennel is, aki áprilisban megnyerte a dán kvalifikációs versenyt, a svéd Kim Nilssonnal, aki U21-es VB érmes, vagy a német hosszúpályás világbajnok Martin Smolinskival is. A magyar színeket Fazekas Denis és Milen Manev képviselik, míg a tartlék Kovács Roland és Bárány Márk. A Nemzetközi Motorsportszövetség (FIM) megváltoztatta a 2021-es Grand Prix-kvalifikáció menetrendjét. Az idén négy kvalifikációs versenyt rendeznek június 19-én. Nagyhalász mellett a skóciai Glasgow, a horvát Gorican és az olasz Terenzano lesz a helyszín. A legjobbak jutnak majd a mindent eldöntő versenyre, melynek helyszíne augusztusban a szlovákiai Zarnovice lesz. A GP-kvalifikációs verseny 15 órakor kezdődik, és a belépéshez oltási kártyára szükség van. Aki még nem kapta meg mindezt, a letölthető telefonos applikációval is igazolhatja védettségét.