Korosztályos válogatott - Szondi Levente lett a hónap kapusa az utánpótlásnál

Szondi Levente tudja milyen érzés a hónap kapusának lenni, egyszer már kapott kesztyűt Jova Leventétől. Most ismét rá esett a választás. 

- Levente nagyon tehetséges, az U15-ös csapat kapusa, és másodszor kapott meghívást a válogatott edzőtáborába a napokban. Ezért is esett rá a választás. Egy szorgalmas kapus, aki sokat dolgozik azért, hogy fejlődjön - mondta Tuska János kapusedző. 

Ezúttal azonban a kesztyű mellé egy külön jutalom is járt. Hogy méginkább erősítsék a felnőtt csapat és az utánpótlás közötti kapcsolatot, Szondi Levente az első keret edzésén vehetett részt. 

- Nagyon izgatott vagyok, el sem akartam hinni, hogy ilyen fiatalon együtt edzhetek a felnőttekkel. Megtiszteltetés számomra, és ez még jobb teljesítményre sarkall. A hétvégén a Fradi ellen kezdjük a bajnokságot, remélem jól sikerül  a rajt - mondta Szondi Levente.

A fiatal hálóőr már az edzés előtti eligazításon is ott volt, majd Tuska János kapusedző alaposan megdolgoztatta. A kapott kesztyű pedig nagy becsben van, a polcra kerül a korábban kapott mellé. 

- Örülök, hogy ez motiválja a fiatalokat, látom, hogy elszántak, céltudatosak. A tehetségük mellett sokat kell dolgozniuk is. Amikor én voltam fiatal, és az MTK csapatánál először vehettem részt a felnőttek edzésén, én is nagyon izgultam, így tudom, milyen érzés - mondta Jova Levente. 

A csapat már az Ajka elleni bajnokira készül. Jó hír, hogy Gyurján Bence először futhatott. A Szpari játékosa egy súlyos sérülés után rehabilitációs edzéseket végzett, ma azonban Varga Tamás irányításával futhatott. 

- Nincs fájdalmam, minden a terv szerint ment. Rövidesen újabb kontroll következik, remélem ott is mindent rendben találnak - mondta Gyurján Bence. 

Rezes László is a többiekkel készülhetett, ő egy sebfertőzés miatt hagyta ki a legutóbbi bajnokit, Pejovic Danilo viszont még beteg. 

- Az Ajka egy szervezett csapat, nem csak a Vasas ellen bizonyították ezt legutóbb, hanem már a tavalyi idényben is, amikor a Magyar Kupában messzire jutottak, és a Debrecen csak nehezen tudta őket legyőzni. Azt kértem a játékosoktól, a Békéscsaba elleni találkozón nyújtott teljesítmény legyen a kiindulási alap, erre lehet építeni, és ezt kell még tovább fejleszteni - mondta Zoran Spisljak vezetőedző. 

Az Ajka elleni meccs vasárnap 19 órakor kezdődik. A találkozóra 1000 Ft a vendégjegy.