Korosztályos EB döntő és kvalifikáció - Jövőre 4-5 salakmotorverseny lehet a megyében

Szeptember 12-én U21-es salakmotoros EB döntő helyszíne lesz a Nagyhalász Speedway Ring. Komoly mezőny érkezik, többek között dán, svéd, norvég és lengyel versenyzőkkel. Összesen 12 országból 18 motoros áll majd rajthoz, a magyar Fazekas Dennis is elindul. Olyan tehetségek jönnek, akik szeretnének feljebb lépni a felnőtt kategóriában, így félelmet nem ismerve versenyeznek, azaz garantált az izgalom. Jövőre még több rangos nemzetközi viadal helyszíne lehet a Speedway Ring. 

- Nyár elején minden évben pályázni kell a következő évi versenyekre, és több pályázatot is benyújtottunk. Szeretnénk házigazdái lenni az U19-es EB döntőnek, terveink szerint egy U21-es EB kvalifikációt, egy páros versenyt és országos bajnoki futamot is rendezünk majd Nagyhalászban. Négy-öt versenyt szeretnénk tartani, reméljük a vírushelyzet megengedi majd - mondta Albók József, a pálya tulajdonosa. 

A szeptemberi EB döntőn szigorú biztonsági intézkedésekre kerül sor. A depóba ezúttal sem léphetnek nézők, a versenyzők és szerelők pedig maszkot viselnek majd. A pálya mellett dolgozó fotósoknak is maszkot kell viselniük, az eredményhirdetésre - csakúgy mint a MACEC Kupán - most sem mehetnek majd be a szurkolók. A szeptember 12-i verseny 15 órakor kezdődik.