Koronavírusos vagyok! A karantén után az első dolgom az lesz, hogy megölelem a családomat!

Óriási port kavar napjainkban a koronavírus rohamos terjedése. Míg januárban még „csak” a világ 18 országába jutott el a fertőzés, mostanra már mindenhol ott van. Megjelenik szociális intézményekben, iskolákban, óvodákban, munkahelyeken, közeli és távoli ismerősi körökben. És persze ezzel együtt egyre többen vannak, akik karanténba zárva várják a szabadulást, hogy egyszer újra megölelhessék családjukat, immáron egészségesen!

 

Kétségtelen, az emberek kétféleképpen állnak hozzá a világjárvány miatt kialakult új helyzethez: vannak a szkeptikusok, az úgynevezett vírustagadók és azok, akik óvatosak, figyelmesek, és tudatosak. Réka, akit a személyiségi jogok miatt csak így nevezek, az utóbbiak csoportját erősítette. Ennek ellenére mégis megfertőződött, most pedig a szabadulását várja.

 

BAKTERIÁLIS FERTŐZÉSRE UTALTAK A TÜNETEK

 

Réka orvostanhallgató, így ő is részt vett az országos koronavírus szűrésben, így szembesült azzal, hogy a tesztje pozitív lett. Azt mondja, bár már előtte is voltak megfázásos tünetei, de azok egyértelműen csak bakteriális fertőzésre utaltak.

 

-Hidegzuhanyként ért, amikor kiderült, hogy koronavírusos vagyok, mert én a járvány alatt végig nagyon óvatos, figyelmes és tudatos voltam és vagyok is. Mindig maszkot viseltem, - természetesen a kollégium közösségi tereiben is - és kerültem a zsúfolt helyeket. Ennek ellenére mégis utolért a vírus. Azóta egy olyan lakrészben élek, ami teljesen el van szeparálva másoktól, így hetek óta nem találkozom senkivel sem.

 

„NEM TUDOM, HOL RONTOTTAM EL”

 

- Többször is felteszem magamnak a kérdést, hogy vajon hol kaphattam el, hol ronthattam el? De nem tudom a választ, és valószínűleg ez már így is marad. Fáradt voltam, levert, fájt a fejem és romlott a szagló-, valamint az ízlelőképességem, lázam viszont egyáltalán nem jelentkezett.

 

„LESZ-E MARADANDÓ KÁROSODÁS?”

 

-Mivel karanténban vagyok, így sokat olvasok, magáról a vírusról is. Éppen ezért van bennem félelem, hiszen a szaklapok azt írják, akinek enyhe tünetei voltak, azokban nem vált ki hosszú távú immunitást, tehát akár újra el is kaphatom, na meg az sem tisztázott, hogy okoz-e maradandó károsodást.

 

„FEL VAGYOK RÁ KÉSZÜLVE, HOGY FÉLNI FOGNAK TŐLEM”

 

-Már teljesen jól érzem magam, most a tesztelésem zajlik, hogy megnézzük, kigyógyultam e – csakis két negatív teszttel térhetek vissza az egyetemre, ugyanis gyakorlatom lesz -. Bár csakis gyógyultan hagyhatom el a karantén, arra azért fel vagyok készülve, hogy lesznek majd, akik félni fogtam tőlem, bár remélem, hogy az emberek egyre elfogadóbbak. Az biztos, hogy ha egyszer kiszabadulok innen, akkor az lesz az első dolgom, hogy megölelem a családomat- zárta a beszélgetést…