Kormányszóvivő: Magyarország összefogott, Magyarország segít
Kormányszóvivő: Magyarország összefogott, Magyarország segít

Magyarország összefogott, Magyarország segít – mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyet a Nyugati pályaudvaron készítettek.

Elmondta, hogy az elmúlt napokban egy emberként mozdult meg az ország, „legyen szó az állami szervekről, az önkormányzatokról, a civilekről, vagy éppen a karitatív szervezetekről”.

Hozzátette: állami vállalatok is csatlakoztak az összefogáshoz, a Nyugati pályaudvaron a MÁV fontos feladatokat lát el, mert oda érkeznek Záhonyból azok a mentesítő vonatok, amelyek szolidaritási jeggyel a háború elől menekülőket szállítják.

 

A pályaudvaron Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy február 27-e óta szállítják különvonatokkal az ukrajnai háború elől menekülőket, a vonatok március 2. óta négyóránként közlekednek.

Hozzátette: eddig csaknem tízezer menekültnek a közlekedését tudták segíteni, a háború kitörése óta pedig mintegy húszezer ember lépte át a magyar-ukrán határt vonattal.

A videóban Szentkirályi Alexandra a Magyar Református Szeretetszolgálat egyik önkéntesét a menekültek fogadásáról kérdezte. Az önkéntes azt mondta, hogy gördülékeny az érkezők ellátása.

 

hirado.hu