Kormányszóvivő: a kormány mindent megtesz, hogy mielőbb legyen biztonságos védőoltás
Kormányszóvivő: a kormány mindent megtesz, hogy mielőbb legyen biztonságos védőoltás

A kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb legyen bevizsgált és biztonságos koronavírus elleni védőoltás - hangsúlyozta a kormányszóvivő a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Szentkirályi Alexandra azt mondta: Magyarország minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ami a beszerzéseket illeti, "hiszen a vakcina az igazi megoldás a koronavírus elleni küzdelemben".
 Kifejtette: a vakcinainfo.gov.hu oldalon elindult az oltásra a regisztráció, amelyet számítógépről vagy akár mobiltelefonról is meg lehet tenni.
 A védőoltás önkéntes és ingyenes lesz, de nem a regisztráció sorrendjében történik majd a beadása, hanem az oltási terv szerint. Elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók, a védekezésben résztvevők és a krónikus betegek - mondta. Hozzátette: ha valaki regisztrál, utána még meggondolhatja magát, ha mégsem szeretné magát beoltatni.
A hatvanévesnél idősebb nyugdíjasok postán is megkapják az íveket, amelyeket kitöltve ingyenesen vissza is küldhetnek.
A kormányszóvivő az online kitöltés menetét is bemutatja a videóban. A regisztráló gomb megnyomása után megjelenik egy űrlap. Az igényléshez meg kell adni a nevet, a lakcímet, az életkort, a TAJ-számot, az emailcímet, és a telefonszámot.
Kitért arra is, hogy a regisztráció az igények felmérése mellett a vakcinával kapcsolatos legújabb információkról szóló közvetlen tájékoztatást is segíti. Ehhez az adatkezelési tájékoztató alatti rubrikát kell kipipálni, ez azonban nem kötelező. Az oldalon most is vannak naprakész hírek - jegyezte meg.
Szentkirály Alexandra - aki már maga is megtette ezt - mindenkit bíztat a regisztrációra.

MTI