Kormánypárti vezetésre van szüksége Nyíregyházának továbbra is Kiszelly szerint

Kiszelly Zoltán politológus érkezett a Civil Országjárás keretében Nyíregyházára a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség meghívására.

A politológus a szerda esti fórumot megelőzően sajtótájékoztatót tartott „Az önkormányzati választás tétje Nyíregyházán és Magyarországon" címmel, melyben megfogalmazta, Nyíregyházán, mint az országban több helyen, kormánypárti jelöltek több cikluson keresztül jó munkát végeztek. Ebben külön kiemelte dr. Kovács Ferenc polgármester szerepét. Kiszelly azt mondta, ha a polgármester a kormánnyal jól együttműködik, megtalálja a közös hangot, akkor a város is jobban tud fejlődni, amire jó példa Nyíregyháza. A politológus ellenpéldát is felhozott, amikor ellenzéki városvezetők ugródeszkáénak használják az országos politikához az önkormányzatot, mint korábban Esztergomban vagy most Hódmezővásárhelyen, hiszen ahelyett, hogy a helyi dolgokkal, az emberek problémáival foglalkoznának, a saját karrierjüket építik. Kiszelly Zoltán azt mondta, Nyíregyháza egy fejlődő város, de nagyon fontos, hogy ez így is maradjon, amihez kormánypárti vezetésre van szüksége továbbra is.

Kiszelly Zoltán politológus azt mondta:

A következő uniós fejlesztési ciklusban az ország keleti, északkeleti része, benne ez a régió jogosult lesz uniós fejlesztési forrásokra, amiből a bevándorláspárti brüsszeli elit 25%-ot el akar venni. Tehát hogyha nem sikerül megvédeni a magyar kormány, a visegrádi országok pozícióját, akkor bizony ebbe a térségbe is kevesebb uniós fejlesztési forrás érkezik 2021 és 2028 között. Ezért is fontos, hogy a kormánnyal együttműködő, kormánypárti polgármestere legyen a nagyvárosoknak, minél több településnek, hiszen akkor tudunk jól harcolni civilek, politikusok, a kormány, a visegrádi országok együtt a térségért, Magyarországért, a régiónkért, azért az életformáért, amit mi megszoktunk, amit szeretünk és amit unokáinknak át akarunk adni.