Kormányhivatal: újabb sikeres oltási héten vagyunk túl Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Több mint 5700 gondozottat és dolgozót oltottak be a megye 160 idősotthonában és szociális intézményeiben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és a Felső-Szabolcsi Kórház munkatársaiból álló oltócsoportok.

A megye hat pontján felállított oltópontokon több mint 1300, a háziorvosok által kiválasztott, a legidősebb korosztályba tartozó paciens kaphatott oltást, míg 100 fő oltását maguk a háziorvosok végezték el a megye tíz praxisában.

Román István, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke kiemelte: Köszönet illeti mindazokat, akik részt vettek az oltási terv harmadik szakaszának végrehajtásában. A múlt heti oltási kör lezártával fontos lépést tettünk, hiszen a legnagyobb kockázatnak kitett, intézményekben élő idős honfitársaink oltását teljeskörűen elvégezhettük és több mint százan már a második körös védettséget is megszerezhették. Abban bízunk, hogy a következő napokban az oltóanyagok beérkezésével folyamatosan bővíthetjük az oltási kört és felgyorsíthatjuk az oltások beadását. A cél az, hogy minden egyes vakcina a lehető leggyorsabban elérhető legyen mindenki számára, aki regisztrált és élni szeretne az oltás beadásának lehetőségével - összegzett a kormánymegbízott.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal