Korábbi nyíregyházi labdarúgó lett az MLSZ új sportigazgatója

Dr. Barczi Róbert lett az MLSZ új sportigazgatója. A labdarúgóként Nyíregyházán nevelkedő és futballozó szakember később a Megyei Igazgatóságot irányította, majd az MLSZ versenyigazgatója volt. 

Dr. Barczi Róbert kinevezését követően az mlsz.hu-nak elmondta: „Az MLSZ elnöksége által az elmúlt években megteremtett alapot kell felhasználni arra, hogy egy szemléletváltással új irányba mozduljon el a labdarúgásunk. A következő időszakban minden a futballért tenni akaró emberrel szeretnék együtt dolgozni, a futballközösség minden tudására és tapasztalatra szükség van, leginkább az utánpótlás terén, ahol igazi fordulatra van szükség. A nemrégiben generációváltáson átesett Szakmai Bizottság komoly szellemi hátteret biztosít ahhoz, hogy ez a szemléletváltás megvalósuljon.”

A sportigazgató kiemelte, a szövetség jelen pillanatban minden idegszálával a bajnokságok befejezésére koncentrál, hiszen jelenleg a legnagyobb kihívást a helyzet kezelése jelenti. Mint hozzátette, a bizottságban tagként szerepet vállaló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező volt válogatott labdarúgó, Fehér Csaba a jövőben csatlakozik az igazgatóság munkájához.

Dr. Barczi Róbert 2015-től mostanáig az MLSZ Versenyigazgatójaként dolgozott, eközben megszerezte az UEFA CFM oklevelét, az európai szövetség az utóbbi években mérkőzésellenőrként (UEFA Delegate) számított munkájára. Tagja az UEFA Játékos Státuszi, Átigazolási és Ügynöki, valamint Mérkőzésügynöki Bizottságának, valamint megszerezte a Master's European Sports Government nemzetközi diplomát is.