Könyv alakú virágágyás

Az ültetéseknél és a virágfajták kiválasztásánál egyébként is meghatározó szempont a virágágyak mintázottságának kialakítása, a geometriai, organikus és figuratív formák az ültetés helyének hangulatához igazodnak. A színház előtti teret például a komédia és tragédia szimbóluma, az Eötvös József Általános Iskola előtti ágyást egy játékvonat, a Kálvin teret pedig organikus minták díszítik majd. A NYÍRVV Nonprofit Kft. a kompozícióknál a különleges színek kiválasztására is törekedett, élénk és pasztell árnyalatok, mosott hatású és áttört szirmú virágok teszik még színesebbé a várost.

A társaság az idei évben minden eddiginél több, 56 550 tő egynyári virágot ültet el városszerte, közöttük olyan újdonságokat, mint a pillangóvirág, a díszdohány és különféle zsályafajták. Jelentősen növekszik a virágosított felület nagysága is, számos külterületi városrészen új virágágyásokat alakítanak ki a szakemberek, melynek köszönhetően a díszágyak nagysága eléri majd a 3000 négyzetmétert. 
A virágosítás a Hősök terén folytatódik majd, és előreláthatóan 3 hét alatt fejeződik be a városi virágágyások beültetése. Az egynyári virágok csaknem 6,5 millió forint értékűek.