Koncertek a város különböző pontjain – A belvárostól a Jósavároson át Sóstógyógyfürdőig

A Vikár Fúvós Kvartettel, a Musi-Kell! formációval, valamint Horváth Margittal és Gulyás Attilával folytatódik a Tér-Zene. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt programra, így ezen és a következő két héten is előadóművészek lépnek fel a város több pontján a Bessenyei tértől a Bujtosi Városligeten át Sóstógyógyfürdőig. A Jósavárosban pedig múlt héten ért véget egy hathetes zenés programsorozat.

Még július elején a Kelet Brass Band nyitotta a Tér-Zene programot a Kossuth téren. A kezdeményezés célja, hogy a magyarországi városok, községek nyitott és zárt tereit – számos komolyzenei fellépőt, előadó-művészeti szervezetet felsorakoztatva –, rendszeresen megtöltse színes, változatos programokkal, élő klasszikus zenével, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat. A program keretében Nyíregyházán 30 alkalommal lépnek fel előadóművészek és zenekarok a város különböző pontjain, ilyen helyszín például a Kossuth tér, a Benczúr tér, Sóstó, vagy a Bujtosi Városliget. Az első 10 időpont alkalmával a Kelet Brass Band formációval, valamint a Szabolcsi Koncert Fúvószenekarral találkozhattak az érdeklődők. A következő 20 alkalommal pedig a Volare Vonósnégyes, a Vikár Fúvós Kvartett, a Musi-Kell!, valamint Horváth Margit és Gulyás Attila szórakoztatja a zenekedvelőket.

Jósavárosi programsorozat

A Jósavárosban a múlt héten zárult egy hathetes esemény, az Ungvár sétányon a Vikár Sándor zeneiskola növendékei és tanárai adtak hangulatos koncerteket.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten támogatja a civil szervezetek munkáját, itt, a Jósavárosban az egyik kiemelt az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, akik ebben az évben sikeres pályázatot nyújtottak be és három alkalommal megvalósíthatták a Tér-Zene programot. Minden pénteken zenéltek a közösségnek, ami olyan sikeres lett, hogy a három alkalom helyett hat héten át jöttek el a Vikár Sándor iskola diákjai és pedagógusai ide, az Ungvár sétányra” – nyilatkozta Nagy Szabina önkormányzati képviselő.

A közösségi életért sokat tesz az Együtt a Családért Kulturális Egyesület, ennek egyik példája a Tér-Zene program is.

Az Együtt a Családért Kulturális Egyesület nagy hangsúlyt helyez a fiatalok tehetséggondozására, illetve arra, hogy a Jósavárosban egy pezsgő életet tudjunk biztosítani, ezért is jött létre a Tér-Zene program” – mondta Turóczi Kinga, az Együtt a Családért Kulturális Egyesület koordinátora.

Ezt a jósavárosi zenés programot első alkalommal rendezték meg az Ungvár sétányon, a szervező egyesület célja, hogy hagyomány váljon a térzenéből a város ezen részén is.

Kapcsolódó galéria

Térzene a Jósavárosban