Komplex gyógyászati ellátás a Fürdőházban

Sóstón eddig is nagy hangsúlyt fordítottak a gyógyításra, a városrész tavaly már Nemzeti Gyógyhely is lett. Előtte az összes kutat sikerült gyógyvízzé minősíttetni, hétfőtől pedig további egészségügyi szolgáltatásokkal is készülnek. Sőt, már fürdőorvos is a betegek rendelkezésére áll, aki napi hat órában a Fürdőházban rendel. Nem egyedi, hogy szakorvos áll a gyógyulni kívánók rendelkezésére a gyógyhelyen, Gyulán vagy Hajdúszoboszlón régóta működik ilyen szolgáltatás.

(További fotókért kattintson a képre!)

Magyarországon körülbelül kétmillió ember szenved kopásos ízületi betegségben, ők a szakorvos szerint a fizikoterápiától várhatnak hosszú távú javulást.

Személyre szabott kezelési terv összeállítása után következhet az ellátás. Komplex kezelésről van szó, így alkalmanként négyfajta kezelést vehetnek igénybe a betegek. Az eddig is rendelkezésre álló fürdőgyógyászati ellátások mellett a gyógytorna és a fizikoterápia is elérhető. Tavaly 92 ezer kezelést végeztek el Sóstón, a bővülés után ennél magasabb számot várnak. Egy jóval kisebb fürdő, mint például a cserkeszőlői éves szinten 250–300 millió forintos bevételt ér el a gyógyszolgáltatásokból.

Erdős József

Fotó: Máté János