Kőkemény hidegek lesznek januárban

Több ízben írtunk már Dávid Mihály nyíregyházi vízépítő mérnökről, az ország legismertebb magánmeteorológusáról, aki 1974 óta, több mint negyven éve készíti napra lebontott meteorológiai prognózisát. Módszerének lényege, hogy a meteorológiai tényezők mellett számításba veszi az égitestek tömegvonzó hatását is: a Hold járásával hozza kapcsolatba az időjárás-változást.

A ZORD IDŐ FEBRUÁRIG KITART

Természetesen már elkészült a legújabb, az idei évre vonatkozó Dávid-naptár is, amiből látszik, hogy a január hideg lesz és ez az időjárás kitart egészen február elejéig.

A tél leghidegebb napjaira január első hetében és február 12-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé – nyilatkozta az egyik internetes portálnak.

Prognózisa szerint március 5. körül kezdődik az igazi tavasz. Hirtelen meleg lesz az év harmadik hónapjában, június elején pedig megérkezik a nyár, mégpedig olyannyira, hogy idén megdőlhetnek a tavalyi hőségrekordok is.

Szerző: Bruszel Dóra

(Fotó: internet)