Klasszikus és kortárs, vendégművészek és neves rendezők az új évadban

A Móricz Zsigmond Színház 2015/2016-os évadának programfüzetén piros felkiáltójel jelzi: a nyíregyházi teátrumban új korszak következik. Ezt mondta Schlanger András színházigazgató, aki hozzátette: közönségbarát színházat szeretne szívig ható, elgondolkodtató és érzelmet keltő előadásokkal, a klasszikus és kortárs darabok bemutatásával minden nézői igényt szeretnének magas színvonalon kielégíteni.

 

12 ÚJ ELŐADÁS

 

A 2015/2016-os évadban 5 nagyszínpadi és 3 stúdiószínpadi bemutatót láthatnak a felnőttek, a gyerekeknek pedig 2-2 előadást játszanak a nagyszínpadon, illetve a MŰvész Stúdióban. A nagyszínpadon látható majd Gábor Andor Dollárpapa című zenés komédiája Józsa Imre főszereplésével, Molnár Ferenc Az ördög című vígjátéka, amelyben vendégművészként Trokán Annát, a címszerepben pedig Schlanger Andrást láthatja a közönség Tasnádi Csaba rendezésében. Bohumil Hrabal Túl zajos magány című darabja Ivo Krobot rendezésében kerül színpadra, a Bál a Savoyban című nagyoperett rendezője pedig Novák Eszter lesz.

A nagyszínpadon megnézheti a közönség Molière Tudós nők című darabját, amelyet Schlanger András rendez, a címszerepben pedig Vándor Éva látható. A Krúdy Kamarában látható majd Ibsen Hedda Gabler című bosszúdrámája Szász János rendezésében, Egressy Zoltán vígjátéka, az Időutazás, a Nézőművészeti Főiskola Mucsi Zoltánnal, Schrerer Péterrel és Katona Lászlóval, Olt Tamás pedig író-rendezőként a Taurin-forradalom című darabot mutatja be Nyíregyházán, a történet gimnazista fiatalok élményeit, problémáit dolgozza fel slágerekkel.

A gyerekek a nagyszínpadon a Palacsintás király és A mumus című előadásokat láthatják, a MŰvész Stúdióban pedig a Pulcinella kertészkedik című bábelőadást és a Coppelia című balettet nézhetik meg. A tavalyi 14 bemutatóval és 423 előadással szemben most kevesebb premiert és előadást terveznek, de így lehetőség nyílik arra, hogy igény szerint játsszák a repertoáron maradó népszerű darabokat, a Hair című musicalt, az Anconai szerelmesek 2 című előadást és a Szibériai csárdást.

 

VÁLTOZÁS A BÉRLETEKBEN ÉS A JEGYÁRUSÍTÁSBAN

 

A 2015/2016-os évadban a bérletezésben és a jegyárusításban is lesznek változások. Az árak 10–15 százalékkal emelkednek, és a hétvégére szóló bérletek drágábbak lesznek, mint a változó napi bérletek.
A következő évadtól két alkalommal írják át a bérletesek időpontjait, a változó napi bérlet esetében csak hétköznapra írják át, a hétvégére szóló bérleteket pedig péntekre vagy szombatra. Megszűnik a Maxi-bérlet, helyette az 1–6. osztályos gyerekeknek gyermekbérletet, a 7-8. osztályosoknak ifjúsági bérletet kínálnak, a középiskolások bérlete megmarad, de kevesebb előadással, két nagyszínpadi és két kamaraszínpadi előadást láthatnak a középiskolások. Az első osztályos gyermekek igény szerint vásárolhatnak óvodásbérletet is. Tavaly a Móricz Zsigmond Színházban 21 ezer bérletet adtak el, a következő évadra a felnőttbérletesek számát szeretnék növelni. Újdonság az is, hogy a nyíregyházi színház a Jegymester helyett most már az Interticket jegyértékesítőt használja, amelyet a közönség a moriczszinhaz.jegy.hu weboldalon érhet el, ahol kezelési költség nélkül vásárolhat belépőt az előadásokra.

F. A.