Kívül-belül megújult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Szabolcs utcai telephelye

Az épület kívül-belül megújult, többek között kicserélték a nyílászárókat, valamint a tetőszerkezetet. A beruházás célja, hogy megteremtse az intézmény diákjainak a korszerű oktatási feltételeket, és biztosítsa a művészeti nevelés méltó körülményeit. A Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy a tervek között szerepel a fűtésrendszer teljes cseréje is.

A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium pályázati forrásból tudott megújulni. EFOP-os forrás segítette a Tankerületet abban, hogy a Művészeti Szakgimnázium táncos tagozatának jobb körülményeket tudjunk biztosítani. Emellett a saját forrásainkból is hozzá tettünk, hogy az épület kívülről is méltó legyen az iskola hírnevére.

– mondta el Gaszperné Román Margit.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

Az átalakítás során újak lettek a termek homlokzati nyílászárói. Korszerű műanyag ajtókat, ablakokat építettek be, valamint kijavították a falakat és kifestették a termeket. Az ünnepélyes átadón a Művészetis diákok előadást tartottak az új táncteremben, a rendezvényen dr. Ulrich Attila is részt vett.

A Művészeti Szakgimnáziumnak van sok olyan ága, amely naponta próbára teszi a gyerekeket. Ilyen a táncterem is, amely most megújult. Ha az ember szétnéz, akkor nemcsak a LED fényeket látja, hanem látja a sportpadlót, látja kint az új tetőzetet. Ez azért is fontos, mert a gyerekek akik innen kikerülnek nemcsak Nyíregyházának tesznek szívességet és adnak ajándékot amikor fellépnek, hanem ők nagyon komolyan készülnek táncos karrierjükre is. Fontos az, hogy a Tankerület és az önkormányzat támogassa őket.

A felújítás eredményeként akadálymentesítették az épületet, valamint a minőségi oktatás tárgyi feltételeinek biztosítása érdekében, kicserélték az iskolai bútorokat és az elavult technikai eszközöket.

 

Horváth Kíra