Kiütéses győzelem fehéren-feketén!

Január 30-án folytatódott a sakk NB-II a hatodik fordulóval, az NYVSC a korábbi sokszoros bajnokot, a Miskolci Sportiskolát fogadta hazai pályán, a Szindbád Színháztörténeti Múzeum nagytermében – tájékoztatta szerkesztőségünket Gunyecz Zoltán szakosztályvezető és csapatkapitány.

A papírforma nagyarányú vendéggyőzelmet ígért, a korábbi években Az NYVSC első, jelenleg az NB-I-ben éremesélyes helyen álló csapata is csak kisebb arányban tudta legyőzni a miskolciakat. A vendégek nem is hagyták a véletlenre a meccset, 5 FIDE mesterrel érkeztek.

A hazaiak előzetes reményei 4-5 pontra szorítkoztak a 12 partiból, felkészülve és harcra hangoltan várták a fordulót.

10 órakor kezdtek képletesen ketyegni a már régóta digitális sakkórák, a sakkozók belefeküdtek a küzdelembe, a levegő izzott a feszültségtől, a tervet alkotó, kombinációkat számoló sakkozók agya maximális fordulatra állt be.

A miskolciak megnyerték az egyik partit, aztán még egyet, egy további parti pedig döntetlenbe torkollott, a vendégek 2,5-0,5-re vezettek.

Senki sem hitte volna, hogy Miskolc nem nyer több partit. Bízhattak mestereikben, különösen ifj Vanczákban, id. Vanczákban és Pribelszkyben, míg az idős Szurovszky mester nehéz állásba került a hazaiak játékosa, Csörsz Ferenc ellen. Szurovszky mester végül kiremizte a partit, de a vendégek női mestere, Kassay Lilla megadásra kényszerült az NYVSC legjobb ifije, Blahota Marcell ellen.

Beindult a nyíregyházi henger, Dr. Radics László előbb minőséget nyert, majd partit miskolci ellenfele ellen, majd Papp László és Ugyan Dániel, Dankulinec Júlia ellenfele is kénytelen volt feladni a partit. A hazaiak az első három táblán végül kitartották a vendégek mestereit egy-egy remi erejéig. Utolsóként Gunyecz partija fejeződött be az 5. óra végén, mattra állította ellenfelét, ezzel a 8-4 arányú győzelemmel az NYVSC szenzációs sikert ért el!

Kétszáz méterrel távolabb a másik megyeszékhelyi csapata Nyíregyházi Egyetem fogadta Mezőkövesd válogatottját, a nagy hőfokú küzdelemben végül a vendégek arattak minimális, 6,5-5,5 arányú győzelmet.

Kapcsolódó galéria

Kiütéses győzelem fehéren-feketén!