Két hét múlva Házasság hete!

Magyarországon idén tizenötödik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek. Nyíregyházán február 20-án, 15 órára közös imára hívják az érdeklődőket a Házaspárok útja Nyíregyháza-Sóstófürdőn található stációhoz.

 

A Házasság hete csaknem két évtizede indult el Angliából, mely mára világszerte hagyománnyá vált, négy kontinens 21 országában ünneplik. Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Idén február 13-án kezdődik és február 20-ig tart.

 

ÖTÉVES A HÁZASPÁROK ÚTJA

 

A sóstói sétányon található, 2017-ben átadott és megszentelt Házaspárok útja idén már öt éves, stációi mindenkor szabadon látogathatók, hogy minél több emberhez korlátok nélkül eljusson az üzenete- olvasható a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház oldalán. Az egyes állomásokon szentírási igehelyek olvashatók, melyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg.

 

Az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva most ide hívnak közös imára mindenkit 2022. február 20-án, 15 órára.