Kiss Norbi elindult Csehországba - Nyíregyházi kamionnal harcol a győzelemért

Elindult Csehországba a Révész TRT és Kiss Norbert. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző magyar csapattal szeretne dobogón végezni összetettben. Az első lépést a hétvégén a Most-ban rendezendő futamokon teheti meg. Szombaton és vasárnap is egy-egy kvalifikációt, és két-két versenyt rendeznek. 

- Nagyon köszönöm a csapatnak azt a munkát melyet végzett, úgy érzem jól sikerült a felkészülés. Teszteltünk Mezőkövesden és a Hungaroringen is, ahol jól működött az autó, és a köridőkkel is elégedettek vagyunk, így optimista vagyok. Nagyon várom már a hétvégét, hogy megnézzük mit tudunk a többiek ellen, mennyire vagyunk versenyképesek. Nagyon remélem, hogy rögtön az elején futamgyőzelemért harcolhatunk majd – mondta Kiss Norbert. 

A FIA ETRC-ben a tervek szerint 16 teljes szezonos induló lesz idén, de a rajtrács kiegészül majd olykor versenyenkénti nevezőkkel is. Szigorú biztonsági előírásokra kerül sor a koronavírus-járvány miatt, és a pilótával együtt csak 8 embert engedélyeznek kamiononként. Több istálló viszont 2-3 kamiont is indít, így ők ebből a szempontból előnyt élvezhetnek, nagyobb stáb segítheti egy-egy pilóta dolgát. És ha már pilóták, riválisai bőven lesznek Norbinak. A hatszoros bajnok Jochen Hahn,   a szintén EB győztes Antonio Albacete, vagy a tavalyi negyedik Steffi Halm is esélyesként indul a hétvégén.