Kispályás bajnokság - A hétvégén kezdődne a szezon, de ki tudja, lesz-e egyáltalán?

A hétvégén egy tornával kezdődne az idény a Városi Kispályás bajnokságban. A koronavírus-járvány miatt azonban nem léphetnek pályára az együttesek, és az is kérdéses, a bajnokság tavaszi idényét megrendezhetik-e. 

115 csapat várta izgatottan a március végét. Ekkor kezdődne a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság tavaszi idénye. A koronavírus –járvány miatt azonban a többi bajnoksághoz hasonlóan ezt sem lehet egyelőre megrendezni. A hétvégén egy tornával indult volna a szezon. 

-    Néhány éve már hagyomány, hogy amolyan felvezetésként egy tornát rendezünk a bajnokság rajtja előtt, de ez idén biztosan elmarad. Sőt, egyelőre azt sem tudjuk, hogy a tavaszi idény során rendezhetünk-e találkozót? A végső szót a Nyíregyházi Sportcentrum vezetése mondja majd ki, én most kevés esélyt látok arra, hogy a Városi Stadionban találkozókat rendezzünk – mondta Dajka László főszervező. 

A Városi Stadion jelenleg le van zárva, oda most senki nem léphet be. A kispályákat pedig igyekeztek a NyírVV szakemberei a rajtra teljesen felkészíteni. Egyelőre az is kérdéses, mi lesz a strandfoci tornákkal. 

-    Júniusban Sóstón szeretnénk megrendezni a hagyományos Fatum Property Kupát. Remélem addigra rendeződik a helyzet, és házigazdái lehetünk az eseménynek! De az sem kizárt, hogy néhány héttel így is későbbre kell tenni – tette hozzá Dajka László. 

A kispályás bajnokságnál kérdéses, hogy az őszi szezon után hirdetnek-e végeredményt, lesz-e bajnok és kieső a csoportoknál. Az egyik legnépszerűbb szabadidős sporttevékenység hetente ezreket mozgat meg, és a tervek szerint augusztusban már a következő idény indul.