Kis Karácsony Sétány – Óvodások díszítették a fenyőket a Kossuth téren
fotó: Szarka Lajos

Húsz darab fenyőt díszítettek fel a Kossuth téren a nyíregyházi óvodások. A város minden intézménye kapott egy dézsás növényt, amit az ünnepek után az udvarukon ültetnek el. Az önkormányzat hétfőn minden óvodába ajándék szaloncukrot küld a gyerekeknek.

Gyerekzsivajtól volt hangos a Kossuth tér péntek reggel. Az égtájankénti óvodák 5-5 tagintézménye érkezett ide, hogy mind a húsz ovi feldíszítsen egy-egy kis fenyőt. A gyerekek saját készítésű díszei kerültek a fákra, a munkából mindenki kivette a részét, ahol pedig elkészültek a karácsonyfák, ott a gyerekek dalra is fakadtak.

Ajándék fenyőfa és szaloncukor

Ezt az úgynevezett Kis Karácsony Sétányt kifejezetten az óvodásoknak alakították ki, Nyíregyházán már hagyománynak számít, hogy az első gyertyagyújtás előtt az ovisok közösen díszítsék fel a fenyőket. A dézsás növényeket az ünnepek elmúltával megkapják az intézmények és a saját udvarukon ültetik el. A gyerekeket az önkormányzat egy kis édességgel is meglepi, jövő hét hétfőn minden nyíregyházi óvoda, tehát összesen 20 intézmény kap majd szaloncukrot. A fenyőket angyalkák, tobozok és különféle egyedi, kézzel készült díszekkel öltöztették fel, a karácsonyi fényeket a NYÍRVV szakemberei tették fel a fákra, így ez a sétány is bekapcsolódik a több kilométer hosszú fényárba, amit november 28-án, ezen a héten vasárnap kapcsolnak majd fel.

Kapcsolódó galéria

Ovisok díszítették a kis karácsonyfákat 2021