Kilenc új sportpark épül Nyíregyházán – A tervek szerint négy még idén elkészül

9 új helyszínen lehet majd szabadtéren sportolni Nyíregyházán, újabb sportparkok épülnek a város különböző pontjain. A beruházásokra 100 százalékos támogatást nyert az önkormányzat, közel 210 millió forintot. A Széna téren például már elkészült a park alapja, ez egyike annak a négy helyszínnek, ahol még ebben az évben elkészül a 15 elemből álló, 150 négyzetméteres sportpark.

Stadion utca, Óvoda utca, Rozsrétszőlő és Nyírszőlős – csak néhány helyszín, ahol hamarosan sportpark épül. Itt, a Széna téren már elkészült az alap, tábla is jelzi a munkaterületet. A kivitelezés következő két hetében hagyni kell ezt az alapot, majd negyedik héten helyezik ki az eszközöket és rakják le majd a gumiburkolatot. 

100 százalékos támogatás

A beruházás a „Nemzeti Szabadidős – Egészség és Sportpark Program” elnevezésű országos állami fejlesztési program keretében történik, erre pályázott sikeresen az önkormányzat. 2018-ban a program keretében Sóstóhegyen, az Igrice utcán már megépült 1 sportpark, az elmúlt években több kondiparkot is kialakítottak Nyíregyháza különböző pontjain.

„Már most van számos ponton a városban, de ez annyiban lesz másabb, hogy 15 elemből áll, tehát ez a lehető legnagyobb, 150 négyzetméter alapterületű sportparkot tartalmazza. Itt mindenféle testmozgást lehet végezni. Ez azt jelenti, hogy húzódzkodás, fekvőtámasz, különböző láb-, has- és hátizom-erősítő feladatokat lehet majd végezni, de lépegetőpadok is lesznek. Azt gondolom, hogy egy nagyon komplex, összetett edzést is lehet végezni, de aki szabadidősport tevékenység keretében elindul futni, annak egy nagyon jó bemelegítés lehet a sportpark vagy akár az edzések végén a nyújtásra is kiválóan alkalmas lesz” – közölte Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Új futókörök

A sportparkokon túl kettő darab 200 méteres futókört is kialakítanak, egyet a Szántó Kovács János utcában, a másikat pedig Nyírszőlősben, a Közösségi Parkban. Az önkormányzat itt saját forrásból mintegy 13 millió forintot biztosít a kialakításra, a beruházás összegének másik felére támogatást nyert a város.

Féléven belül elkészülnek

A tervek szerint a következő hat hónapban mindenhol befejeződnek a munkák, de még ebben az évben 4 sportpark elkészül, a Széna téren, a Korányi Frigyes, az Ószőlő-Eperjes utcán és a Continental Arénánál. A parkok játszóterekhez közel épülnek, olyan zöldterületeken, ami könnyen és ingyen elérhető mindenki számára, illetve a helyszínek kijelölésekor igyekeztek arra is figyelni, hogy oktatási intézmények közelében épüljenek a sportparkok, így akár a testnevelésóra keretében tudják majd használni a diákok is.

Pontos címek

A sportparkok és a futókörök pontos címeit itt olvashatják:
– 9 db sportpark:
4431 Nyíregyháza-Nyírszőlős, Kollégium utca, Közösségi Park
4400 Nyíregyháza, Szántó Kovács J. utca (tömbbelső) 
4400 Nyíregyháza-Rozsrétszőlő, focipálya és játszótér mellett
4400 Nyíregyháza, Ószőlő-Eperjes utca 24-26. 
4400 Nyíregyháza, Óvoda utca, játszótér 
4400 Nyíregyháza, Széna tér 
4400 Nyíregyháza, Géza utca 8-16., Continental Aréna 
4400 Nyíregyháza, Stadion utca 40-48-50. 
4400 Nyíregyháza, Korányi Frigyes utca 60-72. (Kneipp-parknál)

– 2 db futókör 
4431 Nyíregyháza-Nyírszőlős, Kollégium utca, Közösségi Park 
4400 Nyíregyháza, Szántó Kovács J. utca (tömbbelső)