Kilenc emberrel nyert a Szpari Hatvanban!
Nagy csatában győzött a záró fordulóban a Nyíregyháza Spartacus.

A 17. fordulót rendezték a labdarúgó NB III-ban. 

Hatvan–Nyíregyháza Spartacus 1–2 (1–1)

Hatvan, 200 néző

Jv.: Kovács Gábor Péter (Kovács II, Baghy)

Hatvan: Gyulay - Barthel, Ficsor (Simon 71. p), Gyarmati, Kész (Benkő 44. p), Mundi, Ács, Juhász, Purzsa, Horváth (Szabó 77. p), Bárkányi

Vezetőedző: Híres Gábor

Nyíregyháza: Ovszijenko - Szokol, Rubus, Jagodics, Törtei - Abdouraman, Ramos, Zofcák, Kostic - Csorba (Farkas 46. p), Rezes (Kapacina 90. p)

Vezetőedző: Mátyus János

A kezdésre elállt az eső, de így is nagyon mély a talaj. A Hatvan kezdte a találkozót, és az első percek mezőnyjátékkal teltek. A Hatvannál is van eltiltott, a védő Katona nem léphetett pályára, a helyén Barthel kezdett. Az első helyzet a Szpari előtt adódott, amikor Szokol ment el a jobb oldalon az alapvonalig, a visszatett labdáját Abdouraman lőtte kapura, de beleléptek a védők. A másik oldalon Kész veszélyeztetett, majd Csorba fejese ment mellé. Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, enyhe nyíregyházi mezőnyfölénnyel. A 19. percben ismét Szokol húzott el szélen, középre passzolt, de az ötösnél érkező Rezes előtt az egyenetlen talajon éppen felpattant a labda, így nem találta el jól. A hazaiak öt védővel álltak fel, és kontrákra rendezkedtek be. A 31. percben Kész és Jagodics futott versenyt, a hazai játékos elesett a 16-oson belül, a játékvezető pedig meglepetésre 11-est ítélt, sőt Jagodicsot kiállította. A büntetőt Ficsor lőtte, a labdát Ovszijenko kiütötte, de a hatvani játékos másodikra a kapuba juttatta azt, 1–0. Reklamálásért előbb Zofcák, majd Törtei is sárga lapot kapott, és miközben a félpályánál folyt a játék, váratlanul szabadrúgást adott a bíró a Hatvannak a Szpari 16-osáról Ovszijenko reklamálása miatt. Ő is lapot kapott, majd Mátyus Jánossal beszélt Kovács Gábor. A szabadrúgást fölé lőtték a hazaiak. A 44. percben Rezes lépett ki, Gyulay pedig elkaszálta, 11-es! Sőt, a hazai kapust is kiállította a játékvezető. A büntetőt Rezes László értékesítette, 1–1. A csereként pályára lépő Benkő kapus is besárgult, és a reklamáló hatvani kispadról is elküldött valakit a bíró. A szünetben döntetlen volt az állás, tíz-tíz ember maradt a folytatásra.

Cserélt a Szpari, Farkas Márk állt be, és Törtei Tamás vette át a belső védő szerepét. A játékrész Spartacus támadásokkal indult, de helyzetet nem sikerült kialakítani. Az 55. percben hatalmas ziccer maradt ki. Rezes mindenkit becsapott szélen, jól tette középre a labdát, Abdouraman viszont egy méterre a kaputól kivárt egy kicsit, és egy védő így menteni tudott. Nem sokkal később kilenc emberre fogyatkozott a Nyíregyháza. Ramos szabálytalankodott a pálya közepén, a játékvezető pedig sárga helyett azonnal a pirosat mutatta fel neki. Továbbra is a Szpari birtokolta többet a labdát. Mezőnyjáték folyt, a hazaiak a megszerzett labdákkal próbáltak indulni, de nem forogtak veszélyben a kapuk. Egészen a 77. percig, amikor előbb a csereként beállt Simon találta el a kapufát, majd egy beadás után Zofcák elé került a labda, aki kapásból 5 méterről a kapust találta el, nagy helyzet volt. A hajrában aztán megszerezte a vezetést a Szpari! Törtei Tamás végzett el szögletet, a kapura csavarodó labda a kapufán megpattanva a kapuba került, 1–2. A Szpari kilenc emberrel megnyerte a meccset, és az élről várhatja a tavaszi folytatást.

Dankó László