Kiemelkedő év volt Nyíregyházán a tavalyi – A 2019-es év még ezt is túlszárnyalhatja!

Kiemelkedő év volt Nyíregyházán a tavalyi – A 2019-es év még ezt is túlszárnyalhatja!

A nyíregyházi önkormányzatnál a munka az év elején sem állt meg, a szociális intézmények, valamint nyolc óvoda és egy bölcsőde energetikai felújítása, és épületenergetikai projektek kapcsán beérkezett kivitelezői ajánlatokat már áttekintették. A téli időszakban hagyományosan a közbeszerzési pályázatok kiírása, lebonyolítása zajlik, hogy tavasszal megkezdődjenek a munkák. Nyíregyháza fejlődése szempontjából Dr. Kovács Ferenc polgármester a 2018-as esztendőre azt mondta, soha ne legyen rosszabb évünk, de bízik abban, hogy az idei talán még azt is túlszárnyalhatja. Rengeteg konkrét terv van, sok pályázat van folyamatban, különböző fázisokban. Két-három hét múlva kiderülhet, ki valósítja meg az Atlétikai Centrumot, melyre karácsony előtt megkapták a kormánytól a 3,3 milliárd forintnyi plusz forrást. Az útépítések állandó feladatot jelentenek jó néhány évig, de ha ebben az ütemben haladnak a fejlesztések, akkor belátható időn belül rendben lehet a város.

Útfelújítás a Tünde utcán.

Fotó: Szarka Lajos

Ezek szerves részét képezik a közlekedési csomópontok, itt is több fejlesztést tervezünk, de folytatjuk a hagyományok szerint a földutak aszfaltozását, a járdák, kerékpárutak építését. Tavasszal el tudjuk indítani Borbánya bekapcsolását a hálózatba, mint emlékezhetünk, tavaly Sóstóhegyet sikerült.

Befejeződő beruházások

Az intézményi felújítások mellett sok nagyobb beruházás befejeződik idén. Várhatóan júniusra elkészül az új, négycsillagos sóstói hotel. Ez a stratégiai beruházás teljesen új fejezetet nyit majd Nyíregyháza életében, az idegenforgalomban, ezen belül is az üzleti- és konferenciaturizmusban. A nyugati elkerülő az ígéretek szerint őszre eléri Nyírszőlőst.

Nyáron készült fotónk az építési munkálatokról. 

Fotó: Kohut Árpád

Az új, belvárosi uszodát szeptember végén szeretnék megnyitni. Két szempontból nagyon fontosak ezek a fejlesztések. Egyrészt egy tudatosan végiggondolt program részei, sok embert érintenek, sokaknak okoznak örömet, amikre büszkék lehetünk, és amellett, hogy szükségesek, fenntartható beruházások. Az önkormányzat a lehetőségeivel is jól tudott élni, az EU források lehívása mellett a költségvetési pénzek is érkeznek. Másrészt vannak olyan tervek is, amelyek a következő évek hosszú távú fejlesztéseit alapozzák meg.


Szoboszlai Tibor