Kezdődik a tavaszi idény a kispályásoknál

Elkezdődik a tavaszi idény a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Városi Stadion építése miatt kevesebb pályán játszhatnak a csapatok, de nyár közepére szeretnék befejezni a szezont. 

Pár napja csak annak, hogy megrendezték a Szuperdöntőt a kispályás labdarúgó csapatok számára, máris indul a szabadtéri idény a Decathlon-Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokságban. Nem lesz egyszerű a lebonyolítás, mivel zajlik az építkezés a Városi Stadionban, és az eddig használt salakos kispályákat is át kell adni. Az A, B és C pályára viszont visszamehetnek az együttesek, és a kis műfüves pályát is használhatják, így ott tudják megrendezni a találkozókat. 

- Nem lesz egyszerű ennyi pályán lebonyolítani a bajnokságot, de igyekszünk mindent úgy szervezni, hogy zökkenőmentesen befejezzük a tavaszi idényt. Több mint háromezren fociznak rendszeresen kispályán, bízunk abban, hogy most is színvonalas találkozókat láthatunk majd - mondta Dajka László főszervező.  

A korábbi tapasztalatok azt mutatják, akik részt vettek a terembajnokságban, tavasszal jobban szerepelnek a szabadtéri szezon során.  A kispályás bajnokság nagyon népszerű, és nem csak nyíregyházi csapatok neveztek, hanem a környékbeli települések is indítanak gárdákat. Az öregfiúknál több osztályt is kialakítottak, és korábbi élvonalbeli és NB-II-es játékosok is futballoznak a csapatokban.