Kezdődik a Mozdulj Nyíregyháza – Szeptember 19-től ismét várják a mozogni vágyókat

Szeptember 19-e hétfőtől ismét elkezdődnek a Mozdulj Nyíregyháza ingyenes órái. Tavasszal mintegy 450 foglalkozást tartottak az edzők és oktatók, ezeken összesen 18 ezer aktivitást regisztráltak, így valóban kijelenthető, hogy Nyíregyháza egy sportos város. Az önkormányzat idén már kilencedik éve biztosítja folyamatosan a térítésmentes mozgásformákat a helyieknek.

Régóta hangoztatják a szakemberek, hogy az egészséges életmód egyik alappillére a rendszeres mozgás, legyen ez akár séta, biciklizés vagy edzőtermi foglalkozások. Ezek mindegyikére kínál ingyenes, csoportos lehetőség a Mozdulj Nyíregyháza kezdeményezés, amely az idei őszi-téli időszakban már a kilencedik évét kezdi. A kezdeményezés évek óta sikeres, hírneve pedig olyan széles körben elterjedt, hogy már díjat is kapott érte korábban az önkormányzat.

Őszi órarend

A különböző mozgásformákat szeptember 19-től kereshetik az érdeklődők, a város több intézményében.

Az idei őszi programban igyekeztünk megtartani azokat a mozgásokat, amelyek a nyíregyházaik szívéhez nőttek, illetve ismét figyelembe vettük a lakossági igényeket. Jelezzük, hogy ismét van pilates a mozgásrendben, bővült a funkcionális edzések száma, hiszen hétfő mellett már csütörtökön is kínáljuk ezt a mozgásformát, valamint az esti, hét órási program, amit már sokan jeleztek, hogy későn van, ez a mediball, ezt sikerült áthelyeznünk egy korábbi időpontra csütörtökönként.” – nyilatkozta Hornyák Enikő, Nyíregyháza sportreferense.

Kisebb változások vannak a mozgásrendben, de ez nem programok elmaradását, csak az áthelyezését jelenti, így például a senior vízi torna ezentúl szombatonként lesz a Városi Uszodában.

Több helyszín, 38 foglalkozás

A különböző városrészeken élők is találnak foglalkozásukat otthonuk közelében, hiszen a sóstóhegyi, az orosi, a borbányai és a kertvárosi általános iskolában is szerveznek gerinctornákat a most induló időszakban is. Hétfőtől vasárnapig, összesen 38 foglalkozás közül lehet válogatni a nyíregyháziaknak, akik természetesen most is ingyenesen vehetnek részt az órákon. Nyíregyháza valóban egy sportos város, ezt a számok is igazolják.

Nagy az érdeklődés

A tavaszi időszakban az edzők és oktatók összesen 450 foglalkozást tartottak, ezeken pedig csaknem 18 ezren vettek részt és ebbe a számba még nem is tartoznak bele a plusz rendezvények létszámai. Ezekből a plusz sportrendezvényekből most sem lesz hiány. Ötödik alkalommal szervezik meg a Bringavárost szeptember utolsó hétvégéjén, arra is várják az érdeklődő kerékpárosokat. Október negyedikén Fitt-Kedd, majd november 27-én Fitt-Szülinap lesz, mindkét alkalom a Continental Arénában. Az ingyenes sportolási lehetőségeket szeptember 19-től november 27-ig kínálják a nyíregyházi lakcímkártyával rendelkezőknek.