Kettős szerepkörben - Mohácsi Máté visszatért Nyíregyházára, és sportvezető is lesz

Új ügyvezető igazgatója van a Nyíregyházi Élsport Kft-nek. A tragikus hirtelenséggel elhunyt Sitku Ernő pozícióját Dr. Mohácsi Máté veszi át. A kosárlabda játékos a következő szezonban még a pályán is aktív lesz. 

Sitku Ernő váratlan halála mindenkit megrázott. A sportvezetőként dolgozó egykori válogatott kosárlabdázó többek között a Nyíregyházi Élsport Kft-t is irányította. Hozzá tartozott a kosárlabda, a röplabda, a kézilabda és a futsal együttes vezetése is. Halálával hatalmas űrt hagyott maga után, ám az élet nem áll meg. Munkáját július 1-től Mohácsi Máté veszi át. 

- Természetesen igyekszünk mindenben segíteni. Egy nagyon ambiciózus embert ismertünk meg a személyében, biztos vagyok abban, hogy jól látja majd el ezt a feladatot - mondta  Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

Mohácsi Máté Nyíregyházán nevelkedett kosárlabdázóként, később az élvonalban Zalaegerszegen és Oroszlányban játszott. A Hübner Nyíregyháza vezetése a járvány kitörésekor jelezte, szívesen látná soraiban játékosként. Végül mindenben megegyeztek, akkor azonban még senki nem gondolt arra, hogy az Élsport Kft-nél új ügyvezetőre lesz szükség. 

- Nem titok, én is szerettem volna már hazatérni, és amikor tárgyaltunk, akkor úgy volt, hogy játékosként jövők vissza Nyíregyházára. A tragikus esemény után a napokban kaptam a felkérést az ügyvezető-igazgatói posztra, és mivel már pályafutásom alatt is folyamatosan képeztem magam, és szerettem volna sportvezetőként elhelyezkedni a kosárlabda után, így igent mondtam a felkérésre   - mondta Dr. Mohácsi Máté ügyvezető-igazgató. 

Mohácsi Máté játékosként is erősíti a csapatot, a kosarasoknál pedig a szakmai igazgatói feladatok ellátásának ügyében zajlanak a tárgyalások. A sportigazgató Kőhalmi Richárd lesz a Sportcentrumnál.