Kettőből kettő – Mindkét vasárnapi futamot megnyerte Kiss Norbert

A belgiumi Zolderben vasárnap is folytatódott a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing  magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert ezúttal is nagyon gyors volt az edzéseken, és most is az első rajtkockát szerezte meg az időmérőn 1:56.310-es idővel. Sascha Lenz a második, Jochen Hahn a harmadik pozícióból startolhatott a hétvége harmadik versenyén. 

A rajt remekül sikerült a MOL által is támogatott magyar pilótának, rögtön az élre állt, Lenz és Hahn követte. Norbi komoly tempót diktált, két kör alatt két másodperces előnyt szerzett, és csata a második helyért volt csak Lenz, Hahn és Albacete között. A verseny felénél már 5 másodpercre volt az EB címvédő az üldözőktől, izgalmat pedig Recuenco kigyulladó autója okozott a 9. körben. A spanyol pilóta épségben kiszállt, miután a kavicságyban tudta csak megállítani a kamiont. Olaj került a pályára, és piros zászlóval megállították a versenyt. Kiss Norbert győzött Lenz és Jochen Hahn előtt. 

-Sajnos a szombatihoz hasonlóan ismét piros zászlóval lett vége a versenynek, de mivel a táv 75%-át megtettük, így teljes pontokat kapunk. Jól sikerült a rajt, és az első kör végére már volt egy kis előnyöm. Ezt a folytatásban tovább tudtam növelni, az autó pedig remekül működött. Köszönöm a csapatnak a munkát, tökéletes volt a technika, remélem a nap második versenyén is sikerül jó eredményt elérni – mondta Kiss Norbert a futam után. 

A fordított rajtrácsos versenyen a 8. helyről indulhatott a HUMDA által is támogatott pilóta. A rajt jól sikerült, egy helyet azonnal javított Kiss Norbert, majd Hahnt is kifékezte a második kör kezdetén. Albacete következett, akivel szombaton nagy csatát vívott a Révész Racing versenyzője, most viszont könnyedén ment el a spanyol mellett, és Anderson sem tudta megállítani. A negyedik körre négy helyet javított Norbi, és utolérte az élen haladókat. Faas vezette ezt a konvojt, a harmadik Rodrigues keményen védekezett, de a magyar pilóta mellette is elment. Kursim volt a következő áldozat, és már csak a német Faas volt előtte, akinek a 7. körben lelassult az autója, így Kiss Norbert állt az élre. Gyorsan sikerült megnyugtató előnyt kiépíteni, csata csak a többi dobogós helyért volt. Végül a magyar Európa-bajnokot intette le elsőként a kockás zászló, megnyerve a vasárnapi második futamot is! 

-Nagyon jó verseny volt. Az első körökben gyorsak voltunk, igyekeztem a lassítóknál minél később fékezni, és előre jutni. Nehezítette a helyzetet, hogy nagyon meleg volt a fülkében, ami teljesen zárt, az előttem haladók pedig sok port vertek fel, ami a kilátást rontotta. De nyertünk így is, és nagyon boldog mindenki a csapatnál, hogy sikerült mindkét mai futamon győzni. 

A második helyen Hahn, a harmadikon Kursim ért célba. Kiss Norbertnek összetettben 305 pontja van, és 69 pont az előnye Jochen Hahn előtt két versenyhétvégével az EB sorozat vége előtt.