Két új háziorvosi rendelőt adtak át a Szent István utcán
Két új háziorvosi rendelőt adtak át a Szent István utcán

Két új háziorvosi rendelőt adtak át a Szent István utca 63. szám alatt. Az egészségügyi alapellátást szolgáló fejlesztés 22,7 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg. Az új rendelőkkel egy bérelt helyiséget váltottak ki, egyet pedig áthelyeztek.

A nyíregyházi 6-os és a 22-es körzet háziorvosi rendelői várják a hozzájuk tartozó közel 4 ezer beteget a Szent István utca 63. szám alatt kialakított két új háziorvosi rendelőben. Megvalósult a teljes belső felújítás, így a hidegburkolatok és a belső gépészeti csővezetékek cseréje, az elektromos hálózat szabványosítása és modern, energiatakarékos LED-es lámpatestek beépítése, a gyengeáramú hálózat kiépítése. Kicserélték a nyílászárókat, gipszkarton válaszfalakat készítettek, kialakították a vizesblokkokat és elvégezték a teljes akadálymentesítést. Az épület előtt térkövezett járdát raktak le és lépcsőt építettek.

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta:

Az egészségügyi alapellátást szolgáló fejlesztés 22,7 millió forintos önkormányzati forrásból valósult meg. Ezzel költségmegtakarítást is elérnek, hiszen egy bérelt helyiséget váltottak ki, egyet pedig áthelyeztek, de javul az ellátás színvonala, valamint a praxisközösségek vállalt többletfeladatok ellátására is lehetőség nyílik. A fejlesztés a jól átgondolt önkormányzati programnak a része, melynek során különböző pályázati források segítségével folyamatosan felújítják a rendelőket, védőnői körzeteket.

Az önkormányzat is támogatja a háziorvosokat

A kialakított két rendelő a betegellátás mellett teret biztosít az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése című pályázat praxisközösségnek.

Jászai Menyhért alpolgármester elmondta:

Ezen túl az önkormányzat is segíti a háziorvosokat az Egészségügyi Támogató Alappal. Ezt a programot saját forrásból működtetik, pályázati úton vissza nem térítendő támogatást nyújtanak a praxisoknak. Eddig több mint 30 millió forintot tudtak adni az ugyanennyi önerőt befektető orvosoknak a fejlesztésekhez.

Nyíregyházán nincs betöltetlen praxis

A nyíregyházi 6-os és a 22-es körzet háziorvosai hamarosan birtokba is veszik a két új rendelőt.

Dr. Soós Zoltán háziorvos azt mondta

Régi vágya vált valóra a városrész két háziorvosának, hogy méltó környezetbe költözhessenek. Az új rendelők megfelelnek a modern kor igényeinek, és alkalmasak arra, hogy nem csak a betegellátás, hanem a prevenciós munka is előtérbe kerüljön.

Az egészségügyi alapellátás Nyíregyházán jelenleg 102 orvossal, 44 felnőtt háziorvosi, 27 házi gyermekorvosi, 31 fogorvosi praxissal kötött feladat ellátási szerződéssel valósul meg. A város területén nincs betöltetlen orvosi praxis.

A két új háziorvosi rendelőt ünnepélyes keretek között szalagátvágással adták át.

Kapcsolódó galéria

Orvosi rendelő átadás a Szent István utcán