Két pofonnal intézte el a közlekedési vitát a vádlott

A Nyírbátori Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott tavaly november végén egyik nap, a koraesti órákban Nyírbátorban közlekedett a Hunyadi úton gépkocsijával, amikor utolérte az elengedett kormánnyal az út szélén kerékpározó 14 éves sértettet. A kerékpáros mellett elhaladva, a lehúzott ablakon keresztül a vádlott figyelmeztette a fiút a szabályos közlekedésre, aki ezzel nem foglalkozott. Ezután a vádlott gépkocsijával megelőzte a sértettet majd megállt a padkán.

Odament a sértetthez, akit ingerülten felelősségre vont a szabálytalan kerékpározás miatt, miközben kétszer a fején tenyérre meg is ütötte a fiút, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlott ezen magatartásával garázdaság vétségét és könnyű testi sértés vétségét valósította meg, amit el is ismert. Tettét azzal magyarázta, hogy az utóbbi időben többször került ilyen konfliktusba kerékpárosokkal, és emiatt nagyon ideges volt.

Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy a vádlottal szemben büntetővégzésben szabjon ki pénzbüntetést.

A büntetővégzés azt jelenti, hogy az ilyen egyszerű megítélésű ügyben a bíróság nem tart tárgyalást, hanem az iratok alapján hozza meg döntését. Természetesen amennyiben a vádlott ezzel a döntéssel nem ért egyet, kérheti a tárgyalás tartását, és akkor a bíróság a hagyományos úton fogja az eljárást lefolytatni.


Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség