Két légiós már a fedélzeten - Munkában a férfi kosárlabda együttes

Megérkezett két légiós a Hübner Nyíregyháza férfi kosárlabda együtteséhez. A csapat folyamatosan tréningezik, tegnap pedig már edzőmérkőzést is játszott az együttes.  Több tornán is részt vesznek a Cápák. 

Kedden a Jászberény ellen már felkészülési meccset játszott a Hübner Nyíregyháza BS, de azon a találkozón még nem léphettek pályára a légiósok. Közülük kettő viszont megérkezett a csapathoz. A 201 cm magas, 3-4-es poszton bevethető  Rytis Pipiras az elmúlt bajnokságban  Németországban szerepelt. Amerikából jött C.J. Bryce, aki a jó hírű North Carolina State egyetemen töltötte utolsó két szezonját, ahol az egyik legerősebb egyetemi konferenciában játszott az ACC-ben. A kiválasztásuknál fontos szempont volt, hogy ne csak jó játékosok legyenek, hanem emberileg is megfeleljenek az elvárásoknak. 

- Ez volt az egyik legfontosabb szempont, hogy megfelelően illeszkedjenek a keretbe, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy eredményesek legyünk, és csapatként működjünk - mondta Dr. Mohácsi Máté, az Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

Új játékos lesz az amerikai Alex Reese is. A 22 éves, 205 cm magas, 4-es 5-ös poszton bevethető kosárlabdázó a rangos amerikai egyetemi bajnokságban (NCCA) játszott az Alabama csapatában, A 26 éves 185 cm magas Nigel Johnson is rövidesen megérkezik, vele lesz teljes a keret. A bajnokságot Debrecenben kezdi majd a csapat. 

- Egy edzőnek soha nincs elég ideje. Sűrű lesz a bajnokság eleje, de igyekszünk kellően felkészülni, és menet közben is csiszolni majd a játékon - mondta  Pethő Ákos vezetőedző. 

A felkészülés során a Jászberény lesz a következő ellenfél pénteken a Continental Arénában. A találkozót zárt kapuk mögött rendezik. Ezt követően szeptember 3-án és 4-én a Bányász Kupára hivatalos az együttes, ahol négy csapat, a FALCO, a PVSK, az Oroszlány és a Hübner Nyíregyháza BS vesznek részt.  Szeptember 9-én és 10-én házigazdaként a Sitku Ernő Emléktornán vesz részt a gárda, ahol az ALBA Fehérvár, a DEAC és a Budapesti Honvéd lesz az ellenfél.  A 2021/2022-es bajnokság a tervek szerint szeptember 22-én kezdődik. A bérletek árusítása a jövő héten kezdődik. A Fatum Nyíregyháza és a Hübner Nyíregyháza BS meccseire váltható kombinált bérlet is.