Keresd a 150 csokitojás egyikét csütörtökön a Jósavárosban!

A Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület azt szeretné, ha a kicsik és a családok a húsvét egy szép hagyományát a vírushelyzet ellenére is megélhetnék. Ezért április 1-re egy kis szabadtéri, ünnepi programmal kedveskednek a jósavárosi családoknak, gyerekeknek – tájékoztatott az egyesület nevében Nagy Szabina, önkormányzati képviselő. Ez a program a csokitojás-keresés a Jósavárosban.

– A húsvéti nyuszi a Jósavárosba is ellátogat és a városrész egyes pontjain hagy egy kis finomságot a fák tövében, bokrok aljában, padok oldalában... Ha teszel egy nagy sétát a Jósavárosban csütörtök délelőtt és szemfüles vagy, talán te is találsz valami finomságot. Ha megtaláltad, fotózd be, küldd el részünkre Messengeren, hogy lássuk, milyen ügyes voltál. A legügyesebbek között még egy kis ajándékcsomagot is kisorsolunk. Április 1-jén feltöltünk egyesületünk oldalra egy térképet is, ami talán segítségre lesz a séta során – osztotta meg az Egyesület a részleteket szerkesztőségünkkel.

100–150 csokitojás lesz kihelyezve a 10 állomáson

Az Egyesület kiemelten fontosnak tartja, hogy a hagyományok, az ünnepek, a népszokások minden évszakban, minden ünnep alkalmával meg legyenek rendezve, ezért is tartották fontosnak, hogy most, a pandémia idején egy ilyen jellegű szabadtéri programmal kedveskedjenek.

A szervezők ezúton is kérik a szülőket, családokat, hogy a járványügyi szabályokat betartva vegyenek részt a játékban. Maszkot viseljenek azokon a területeken, ahol kötelező, és kerüljék a csoportosulásokat az állomásokon.

Itt a hangsúly a családi programon van, hogy kicsit – ebben a nehéz helyzetben is – összefogja a családokat, közösen böngésszék a térképet, közösen oldják meg az esetleges feladatokat, közösen készítsék el a fényképeket, videókat.

Az Egyesület még egy nagyon fontos dolgot szem előtt tart, ez pedig a környezetvédelem, így a program után személyesen megyünk ki és ellenőrizzük az állomások helyszínét, hogy minden rendben maradt-e az állomásokon.