Képeken a nyíregyházi autócsodák! Egy éve alakult a Mustang Klub!
Fotók: Mustang Klub

Múlt hét szombaton túlzás nélkül felrobbantotta az internetet egy tetőre borult Ford Mustang GT képe. Az amerikai izomautó Nyíregyházán, a Hunyadi utcán haladt, amikor kifarolt, felhajtott a járdára, egy betonkoszorúnak ütközött, majd egy parkolóautomatát is kidöntve felborult. A helyiek közül sokan felháborodtak a történteken, szerintük csak a szerencsének köszönhető, hogy akkor senki nem sétált arrafelé. A rendőrség vizsgálja a baleset okait.

 

A nyíregyházi Mustang Klub egyik vezetője, Méray László szerint a baleset körül még mindig sok a rejtély, és egyelőre nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mi történhetett.

– Személyesen is ismerem a felborult Mustang tulajdonosát, neki egyébként már 7 éve van ilyen autója. A Mustangok erősek, 4–500 lóerősek, de ezekkel tisztában is volt a sofőr és nem kevés tapasztalattal rendelkezik. Tudom hogy vezet, nem jellemző rá a felelőtlenség.

-Láttam a videót, amit egy másik autós fedélzeti kamerája vett fel és ez felkerült a YouTube-ra. Többször megnéztem, és egyértelműen látszik, hogy olyan, mintha valami hirtelen jobbra rántotta volna az autót és kitolta a hátulját.

-Még vizsgálják a baleset okait, kíváncsi vagyok, hogy mi történhetett, de számomra egyáltalán nem annyira egyértelmű. A balesetet szenvedett sofőr egyébként a V8 Fanatics American Car Club Eastern Hungary alapító tagja.

 

JÓTÉKONYKODNAK IS

 

A nyíregyházi Mustang Klubot egy éve alapította Méray László és Szabó Pál Zsolt. Kezdetben baráti csoportként indult, azóta azonban egyre többen csatlakoznak hozzájuk.

– Tulajdonképpen klub formájában fogjuk össze a nyíregyházi és környéki Mustangosokat. Főként hétvégente szoktunk találkozni, közösen gurulunk, kirándulunk, vagy éppen fotókat készítünk. Mindemellett persze, ha tudunk, jótékonykodunk is. Vannak, akik még nem ültek ilyen autókban, nekik megpróbáljuk teljesíteni az álmukat, volt olyan, hogy beteg gyermeknek is így csaltunk mosolyt az arcára. Hamarosan lesz egy új Facebook-csoportunk, ott majd bárki figyelemmel követheti a klub életét – zárta a beszélgetést Méray László.

Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, hogy a szombati balesetet nagy valószínűséggel műszaki hiba okozhatta, a differenciálmű blokkolhatott.

Lent galéria nyílik!

Kapcsolódó galéria

A nyíregyházi Mustang Klub autócsodái