Katasztrófavédelem: április 1-től tilos az avar és kerti hulladék égetése
Fotó: Illusztráció

Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatja Nyíregyháza lakosságát, hogy a köztisztaság fenntartásáról szóló 18/2006. (VI. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 11/2020. (III.27.) rendelet 2020. április 1-jén hatályba lép.

Az önkormányzati rendelet a továbbiakban nem biztosít lehetőséget az avar és kerti hulladék égetésére, így az jogszabály alapján TILOS! A jogszabály megszegőkkel szemben, amennyiben a tűzoltóság beavatkozására is sor kerül, a tűzvédelmi hatóság által kötelezően tűzvédelmi bírság kiszabására kerül sor, melynek összege 20.000 forinttól 3.000.000 forintig terjed. A tűzoltóság beavatkozását nem igénylő esetekben 10.000 forinttól 1.000.000 forintig terjedő bírság szabható ki. A továbbiakban a növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék megsemmisítését más módon (pl. komposztálás) javasolják megoldani.

A kedd délutáni, részletes városházi sajtóközleményt ITT olvashatja el. A városvezetés által felállított operatív munkacsoport naponta elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedésekre tesz javaslatot. Kérik, hogy a hiteles és aktuális információkat kísérjék figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ weboldalon, valamint az önkormányzat által kiadott sajtóközleményekből. Valamennyi eddig kiadott, a járvány megfékezésének érdekében hozott helyi intézkedéseket is tartalmazó sajtóközleményük elérhető városunk hivatalos weboldalán: https://www.nyiregyhaza.hu/