Karriernap és mini állásbörze – 17 éves hagyomány a Nyíregyházi Egyetemen

Tavaszi karriernapot és mini állásbörzét rendeztek a Nyíregyházi Egyetemen. Az eseménynek már 17 éves hagyománya van az intézményben, kedden karrierépítési előadások és workshopok is várták az érdeklődő hallgatókat. A standoknál az egyetem partnerei pedig akár állásajánlatot is kínálhattak a végzősöknek.

A hallgatók és a végzős diákok is hasznos tanácsokat kaptak a Nyíregyházi Egyetem karriernapján. Az előadók érdekes témákkal készültek kedden, az érdeklődők olyan dolgokról hallhattak, amelyek nagy segítséget jelentenek majd nekik a munka világában. Tippeket adtak nekik a tökéletes önéletrajz elkészítéséhez, megtudták, hogy miért érdemes szakmai profilt létrehozni a LinkedIn-en, illetve az önmarketinghez is kaptak tanácsokat.

Újra karriernap

Nagy örömünkre szolgál, hogy végre ismét megrendezhetjük a karriernapot, 17 éves hagyománya van már az egyetemen a karriernap és állásbörze elnevezésű rendezvényeknek, mikor milyen nevet kap. A pandémia alatt sajnos nem tudtuk megszervezni ezeket, bár tavaly részt vettünk a Kelet-Magyarországgal közösen szervezett állásbörzén a Continental Arénában, ami szintén sikeres volt, de most helyben tartjuk meg azt a karriernapot, amit megszoktak a hallgatóink. Legfőbb célunk az, hogy megszólítsuk a hallgatóinkat és segítsük a karrieréletútjukat, összehozzuk a leendő munkavállalókat a munkaadókkal” – mondta Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

Alapszak után

Az egyetem azokra a hallgatókra is gondolt, akik még nem végzősök vagy az alapszak befejezése után is tanulni szeretnének. Így a karriernapon megismerkedhettek a nemzetközi tapasztalatszerzési lehetőségekkel az Erasmus+ ösztöndíjakon keresztül és tájékoztatást kaptak a továbbképzésekről is.

Állásajánlatok

A mini állásbörzére olyan vállalatok érkeztek, akik a Nyíregyházi Egyetemen szerzett diplomásokat is keresik, így a végzősök akár állásajánlatokat is kaphattak.

Nagyon sok céggel, vállalkozással, vállalatokkal van jó kapcsolatunk, együttműködési megállapodásaink különböző tevékenységi formákra, feladatokra és mi azokat a cégeket hívjuk ide, akikkel partnerségi kapcsolatunk van, de mindig bekerült egy-két olyan új partner, akit nem ismernek a hallgatók, például rendszeres a honvédségi toborzás, miután nagyon jó partneri kapcsolatunk van a honvédséggel” – nyilatkozta Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora.

Honvédség

Az egyetem A épületének földszintjén várták a honvédség iránt érdeklődőket. A katonák interaktív bemutatót tartottak az állásbörzén, így ennél a standnál mindig nagy volt a tömeg, a keddi tapasztalat alapján fiúk és lányok egyaránt érdeklődtek a honvédség iránt.