Kárpátalja kormányzóját fogadta Román István kormánymegbízott

Viktor Mikita köszönetet mondott a vírushelyzet kezelésében Kárpátaljának nyújtott magyar segítségnyújtásért, kiemelve, hogy Magyarország az elsők között segített a védekezési munkálatokban oltóanyagokkal és védőfelszerelésekkel.

A kormányzó kifejtette, hogy a folyamatos párbeszéd lehet az alapja a jó partneri együttműködésnek, erre fognak törekedni a jövőben. Román István elmondta, hogy nagyon fontos jelzéssel bír, hogy a nemrégiben kinevezett kormányzó első külföldi útja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe vezetett. „Nagyra értékeljük ezt a gesztust. A történelmi tapasztalataink tanulsága az, hogy ha sikerül megtalálnunk a közös hangot, azzal mindkét fél előrébb léphet” - fogalmazott a kormánymegbízott.

A kormányzó vezette delegáció szakemberei, Igor Sinkarjuk kormányzóhelyettes, Oleszandr Bilak, a megyei adminisztráció Eurorégiós Együttműködési Főosztályának vezetője, a magyar fél részéről pedig Dr. Polgári András főigazgató, Rozinka Zsolt Illés, a Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának vezetője, valamint Vida László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának első helyettes konzulja áttekintették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja közötti együttműködés legfontosabb területeit. A megbeszélésen mindkét fél egyetértett abban, hogy erősíteni kell a közös munkát a környezetvédelmi kérdésekben, különösen a Tiszai hulladékszennyezés visszaszorításában, valamint a határok átjárhatóságában és a közlekedési infrastruktúra fejlesztésében egyaránt.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal