Fotó- és rajzpályázatot hirdet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány idén ünnepli 25. születésnapját. Ebből az alkalomból várják azokat a fotókat és rajzokat, amelyek az alapítvány bohócdoktoraival történt találkozást örökítik meg.

Ha találkozott gyermeke az alapítvány bohócdoktoraival az elmúlt években, ossza meg az élményt! Ha készült fotó a találkozásról, küldje el a foto@pirosorr.hu címre. Ha gyermeke szívesen rajzol, az ő alkotását is várják, jó minőségben beszkennelve a résztvevő nevének megadásával a fenti email címre vagy a következő postacímre: Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány, 1245 Budapest Pf.: 1006.

A fotók és rajzok beküldési határideje: március 31.

A beküldött alkotásokat három fős zsűri értékeli. Az első három helyezettet mindkét kategóriában értékes nyereményekkel díjazzák. A nyerteseket a www.pirosorr.hu/25 oldalon teszik közzé. A nyerteseket külön e-mailben is értesítik.  A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

A bohócdoktori tevékenységet Magyarországon a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány honosította meg. Az elmúlt 25 évben több mint 425 000 gyermek arcára varázsoltak mosolyt a Piros Orr bohócdoktorok, akik mára már a gyerekkórházak részéve váltak.  Az évek során a kórházi vizitek mellett számos új programot fejlesztettek ki az alapítvány munkatársai, hogy még hatékonyabban és még több gyermekhez juttassák el a gyógyító nevetést. Az Intenzív Mosoly program keretén belül a bohócok az orvosokkal és nővérekkel szorosan együttműködve teszik könnyebbé a műtéti beavatkozások ellőtti időszakot a gyerekeknek és a szülőknek.  Kórházi látogatásuk alkalmával a bohócok egy közös játékra invitálják a gyerekeket és emlékeztetik őket arra, hogy a betegségük ellenére ők gyerekek, akik számára legfontosabb a játék öröme.

De nem csak a kórházakban ismerik el a szakemberek a bohócdoktorok munkáját! Jelen vannak a Pető Intézet óvodájában is, a Zenekaraván elnevezésű zártkörű színházi előadással pedig sérült gyerekekkel foglalkozó intézményeket látogatnak. Akárhol is bukkannak fel a bohócdoktorok, vidámság és sok mosoly kíséri őket, amire nagyobb szükségünk van, mint valaha!